Anmeldelse: Sondre Lerche - «Avatars Of Love»

På sitt mest kreative

Sondre Lerche fortsetter sitt spennende kunstneriske prosjekt.

AMBISIØST: Sondre Lerche har igjen gått løs på et ambisiøst prosjekt. Førstkommende fredag kommer dobbeltalbumet «Avatars of Love». Fem av låtene er allerede ute på strømmetjenestene. Foto: Tonje Thilesen
AMBISIØST: Sondre Lerche har igjen gått løs på et ambisiøst prosjekt. Førstkommende fredag kommer dobbeltalbumet «Avatars of Love». Fem av låtene er allerede ute på strømmetjenestene. Foto: Tonje Thilesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den ti minutter lange, intense og kompromissløse singelen «Dead Of The Night» er et mesterstykke og var et skikkelig statement fra Sondre Lerche da den kom i oktober i fjor, 20 år etter den oppsiktsvekkende albumdebuten «Faces Down».

Det var første nye smakebit siden 2020-albumet «Patience», som fikk strålende kritikker, blant annet i denne avisa, og tre Spellemann-nominasjoner. Sondre Lerche, som fyller 40 i år, er i en egen klasse her i Norge - og flere og flere har oppdaget det.

Flyttet hjem

Albumet «Avatars of Love» er et nytt statement fra en låtskriver og artist som åpenbart er på sitt mest kreative og beste akkurat nå. Og det har skjedd mye på kort tid. Da coronaen kom, flyttet han hjem fra USA - etter 13 år i New York og to år i Los Angeles. Det føltes trygt å komme hjem, og han har uttalt at det ga ham rom til å bli kreativ og aktiv på en annen måte enn i USA.

Da anledningen bød seg, gjorde han strømmeshow, nærmere 100 soloshow over hele landet og flere ambisiøse konserter som ble filmet. Et kvantesprang fra New York og Los Angeles, men det funket for ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer