Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«I, Tonya»

På skøyteisen på Hamar var de bitre fiender. Nå kommenterer Kerrigan Hollywood-filmen om OL-dramaet

Har ikke sett den kommende Hollywood-filmen

TRAILER: Nancy Kerrigan og Tonya Harding fengslet en hel verden før og under OL i 1994. Nå kommer filmen om kunstløpsrivalene. Video: Neon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere kunstløperen Nancy Kerrigan er svært ordknapp om filmen «I, Tonya», som handler om livet til hennes tidligere konkurrent, Tonya Harding (47).

Filmen har fått massiv oppmerksomhet på grunn av den brutale krangelen mellom Harding og hennes erkefiende Nancy Kerrigan, hvor Harding blant annet fikk skylden for å ha angrepet Kerrigan med en jernstang, før OL på Lillehammer i 1994.

- Jeg har virkelig ingenting å si om filmen. Jeg har ikke sett noe av den, sier Kerrigan til The Boston Globe.

Takket under «Golden Globe»

Mens «I, Tonya» får norsk premiere 2. februar, hadde filmen premiere i USA i desember. Tonya Harding var selv på den røde løperen under premieren i Los Angeles, sammen med hovedrolleinnehaver Margot Robbie. Skuespiller Allison Janney takket også Harding i sin takketale, da hun vant en «Golden Globe» for sin rolle i filmen.

Kerrigan sier til The Boston Globe at hun har vært opptatt med andre ting.

22. FEBRUAR 1994: Nancy Kerrigan og Tonya Harding trener på skøyteisen på Hamar. Måneden før, 6. januar 1994, ble Kerrigan angrepet av Hardings ektemann. Foto: AP / NTB Scanpix
22. FEBRUAR 1994: Nancy Kerrigan og Tonya Harding trener på skøyteisen på Hamar. Måneden før, 6. januar 1994, ble Kerrigan angrepet av Hardings ektemann. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var på den nasjonale mesterskapet i kunstløp denne uka, så jeg så ikke på «Golden Globe». Jeg har ikke sett filmen. Jeg er bare opptatt med å leve livet mitt, sier hun.

- Jeg var offeret

Harding ble raskt mistenkt for å ha stått bak angrepet i 1994, men nektet for å ha noe med saken å gjøre. Da OL begynte, hadde Harding likevel et stempel som «den store, stygge ulven».

I etterkant viste det seg at det var eksmannen til Harding, Jeff Gillooly, og bodyguarden Shawn Eckardt som stod bak det brutale angrepet.

Intensjonen bak angrepet var at Harding skulle overta Kerrigans plass på landslaget, men det endte opp med at begge fikk delta. Noen uker etter at OL-ilden var slukket, ble Harding idømt samfunnstjeneste og bot, etter å ha sagt seg skyldig i å hindre etterforskningen av angrepet.

Eksmannen og bodyguarden ble dømt til fengsel. Harding mistet alle sine titler, og ble seinere også utestengt fra idretten på livstid.

Når Boston Globe spør Kerrigan om Hollywoods portrettering av Harding plager henne, svarer Kerrigan at det ikke er en del av livet hennes.

- Jeg var offeret. Det var min rolle i hele greia. Det var det, sier Kerrigan.

Visste om planene for angrepet

Det var under et intervju på ABC programmet «Truth or Lies» tidligere i januar brast Harding i gråt og innrømmet at hun visste om planene om å angripe Kerrigan slik at hun selv fikk større vinnersjanser under OL.

Hun fortalte i programmet at hun overhørte samtaler der det ble sagt «Kanskje vi skal slå ut noen slik at hun helt sikkert blir tatt inn på laget.» Harding sier også at hun trodde at eksmannen Jeff Gillooly skulle drepe henne ved flere anledninger.

Harding er likevel tydelig på at hun ikke hadde noe med planleggingen å gjøre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!