MGP 2019

På tide å få dette talentet fram i rampelyset igjen

Den tidligere «Norske Talenter»-vinneren Erlend Bratland har årets beste låt og stemme blant MGP-finalistene, mener Dagbladets anmelder.

ÅRETS FINALISTER: Her er artistene som skal kjempe om seieren i årets MGP samlet under presentasjonen hos NRK i dag. Foto: Lars Eivind Bones
ÅRETS FINALISTER: Her er artistene som skal kjempe om seieren i årets MGP samlet under presentasjonen hos NRK i dag. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Katta er ute av sekken. I dag ble årets ti norske Melodi Grand Prix-finalister presentert, og det er en helt ok bukett vi har fått i fanget.

Variasjonen er grei, her får vi som forventet en pose med blanda drops og mykt godteri, som også lukter tåfis og gammel gymsokk. Jeg savner ikke typiske russelåter og svidde pizzastykker, som vi er blitt utsatt for de siste åra.

Det beste bidraget i finalen står etter mitt ringe skjønn Erlend Bratland for med «Sing For You», som han har skrevet sammen med komponist og produsent Arvid Solvang. 27-åringen kom som en komet i 2008, da han vant «Norske Talenter».

Erlend Bratland har vært inn og ut av rampelyset. Derfor er det gledelig at stemmetalentet og vokalkraften er tilbake. Han har en klang og en formidlingsevne som vi må helt tilbake til Jan Werner Danielsen og hans MGP-innsats for å finne. Og nå låter han som entertaineren Robbie Williams også.

Hank Von Hell er en klovn som kler MGP. Låta «Fake It» er en bleik utgave av det han tidligere gjorde som frontfigur i Turboneger, men det er alltid morsomt og velkomment med herr Helvete i manesjen. Chris Medina gjør et comeback, D’Sound står for den musikalske voksenopplæringen. Velkommen til Sirkus MGP 2019.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer