VEKK FRA KYSTEN: Mens sommeråpent i fjor reiste med båt langs kysten, setter seks NRK-reportere kursen innover i landet i en folkevogn fra 1960 når de skal lage sommer TV for NRK i år. Foto: NRK
VEKK FRA KYSTEN: Mens sommeråpent i fjor reiste med båt langs kysten, setter seks NRK-reportere kursen innover i landet i en folkevogn fra 1960 når de skal lage sommer TV for NRK i år. Foto: NRKVis mer

- På tide å gi innlandsnorge litt oppmerksomhet!

«Sommeråpent» erstatter hurtigruten med folkevogn i forsøk på å gjenta fjorårets seersuksess.

(Dagbladet): Når Sommeråpent starter i gang 8. juli på NRK håper redaksjonen å gjenta fjorårets braksuksess til sjøs, når de i år skal ta turen innover i landet.

I en folkevogn fra 1960 skal de seks reporterne: Ronny Brede Aase fra P3-Morgen, Ida Nysæther Rasch fra Sporten, Nora Thorp Bjørnstad fra Dagsrevyen, Olav Viksmo Slettan fra Nitimen, Pål Plassen fra Norgesglasset og Magnus Brenna Lund fra NRK Østfold, en etter en stoppe på 30 forskjellige steder i landet for å lage innslag til hovedsendingen som vil gå fra Operataket i Oslo.

Først ut er den folkekjære radioprogramlederen for P3-morgen, Ronny Brede Aase (27), som skal besøke Valdal, Stryn, Jølster, Lærdal og Voss.

- Det blir utrolig stas å kruse rundt i Norge i den gamle folkevogna og treffe ferieglade nordmenn. Jeg ser for meg at vi kommer til å treffe døsige, glade folk som er ekstra glad i ferskvann og campingliv. 

Brede Aase er selv fra Førde og syntes dermed det var midt i blinken å få reise rundt i vestlandsområdet. 

- Jeg kommer nok til å møte mange kjente folk på reisen, det er koselig men og litt nervepirrende fordi de kommer til å stille litt ekstra krav til at jeg skal kunne mye om de ulike stedene.

Tar med P3-kjæresten til hjemtraktene Etter en uke med TV-produksjon får Brede Aase ta seg en etterlengtet ferie hjemme på Førde. For den travle programlederen er det nemlig vestlandet med sin storslåtte natur og varierende vær som er høydepunktet om sommeren.

I år skal Brede Aase ta med kjæresten, radioprogramlederen Tuva Fellmann, til hjemtraktene en tur før de skal vende nesen sydover mot Hellas for å sikre seg sol og varme.

- Den perfekte ferien for meg er når jeg både får vært hjemme og i utlandet. Hellas har alt som skal til for at en får slappet av maks. 
Nervøs for direktesendt TV Selv om den populære programlederen er godt vant med direktesendinger fra morgenshowet sitt på P3, er han spent på å gjennomføre direktesendingene på TV.

- Hvis en gjør noe galt på radio kan en bare sette over til en låt og ingen ser hva som skjer; når det er snakk om TV blir alt veldig gjennomsiktig. Men det er også litt av grunnen til at jeg takket ja til jobben, jeg trenger en skikkelig utfordring.
- Verdens beste sommerjobb Uken etter er det sportsjournalist Ida Nysæther Rasch som tar over rattet på folkevogna og setter kursen mot Sauda, Hovden, Bø, Kongsberg og Lardal.

- Jeg tenker at dette er verdens beste sommerjobb; å treffe mange forskjellige folk og se så mange forskjellige steder.

Sendingene vil bli utformet litt ettersom hvor de kommer og hvem de møter. 

- Vi er ikke bare ute etter å møte ordførere og kjendiser, her skal alle med, vi vil ha så mye mangfold som mulig. 

Fjorårets sending gikk fra et pensjonert hurtigruteskip som kjørte innom 38 havner og ble en enorm suksess. 509 000 så programmet, noe som utgjør en seerandel på hele 45 prosent. 

- Å sende fra en hurtigrutebåt var en brilliant ide, men denne gangen vil vi gi innlandsnorge litt oppmerksomhet. Vi håper det blir like godt tatt i mot!

 

HJEM TIL VESTLANDET: Først ut på innlandsreisen er P3-programlederen Ronny Brede Aase som skal hjem til vestlandet for å måle temperaturen på sommerstemningen i innlandsnorge. Foto: NRK
HJEM TIL VESTLANDET: Først ut på innlandsreisen er P3-programlederen Ronny Brede Aase som skal hjem til vestlandet for å måle temperaturen på sommerstemningen i innlandsnorge. Foto: NRK Vis mer