- På tide å gi innlandsnorge litt oppmerksomhet!

«Sommeråpent» erstatter hurtigruten med folkevogn i forsøk på å gjenta fjorårets seersuksess.

VEKK FRA KYSTEN: Mens sommeråpent i fjor reiste med båt langs kysten, setter seks NRK-reportere kursen innover i landet i en folkevogn fra 1960 når de skal lage sommer TV for NRK i år. Foto: NRK
VEKK FRA KYSTEN: Mens sommeråpent i fjor reiste med båt langs kysten, setter seks NRK-reportere kursen innover i landet i en folkevogn fra 1960 når de skal lage sommer TV for NRK i år. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når Sommeråpent starter i gang 8. juli på NRK håper redaksjonen å gjenta fjorårets braksuksess til sjøs, når de i år skal ta turen innover i landet.

I en folkevogn fra 1960 skal de seks reporterne: Ronny Brede Aase fra P3-Morgen, Ida Nysæther Rasch fra Sporten, Nora Thorp Bjørnstad fra Dagsrevyen, Olav Viksmo Slettan fra Nitimen, Pål Plassen fra Norgesglasset og Magnus Brenna Lund fra NRK Østfold, en etter en stoppe på 30 forskjellige steder i landet for å lage innslag til hovedsendingen som vil gå fra Operataket i Oslo.

Først ut er den folkekjære radioprogramlederen for P3-morgen, Ronny Brede Aase (27), som skal besøke Valdal, Stryn, Jølster, Lærdal og Voss.

- Det blir utrolig stas å kruse rundt i Norge i den gamle folkevogna og treffe ferieglade nordmenn. Jeg ser for meg at vi kommer til å treffe døsige, glade folk som er ekstra glad i ferskvann og campingliv. 

Brede Aase er selv fra Førde og syntes dermed det var midt i blinken å få reise rundt i vestlandsområdet. 

- Jeg kommer nok til å møte mange kjente folk på reisen, det er koselig men og litt nervepirrende fordi de kommer til å stille litt ekstra krav til at jeg skal kunne mye om de ulike stedene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer