KOMMENTARER

På tide å innse at  ideen om en kommersiell allmennkringkaster med base i Bergen ikke fungerer lenger.

Glem staten og bli fri!

FLYR HØYT: Farmen-vinner Eilev Bjerkerud og danser Nadya Khamitskaya under sesongpremieren av TV 2-programmet "Skal vi danse".
Foto: scanpix
FLYR HØYT: Farmen-vinner Eilev Bjerkerud og danser Nadya Khamitskaya under sesongpremieren av TV 2-programmet "Skal vi danse". Foto: scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

I dag presenterte TV 2-ledelsen spareplanen «TV 2 2020». 350 millioner kroner skal spares. 177 ansatte må forlate TV 2s lokaler. Samtidig har ledelsen iverksatt flere tiltak. All nyhetsproduksjon skal foretas i regi av TV 2 Nyhetskanalen, og de skal satse ytterligere på den digitale betalingsløsningen Tv 2 Sumo.

Det er dramatiske, men fornuftige valg. La meg foreslå ett til: At TV 2 dropper lobbyvirksomheten opp mot Storting og kulturminister, skrinlegger planene om å skaffe seg en form for statsstøtte før allmennkringkasteravtalen går ut ved nyttår, og nyter full frihet fra og med 1.1.2017.

Da kan kanalen slutte med det ekstremt kostnadskrevende dobbeltløpet det er å drifte redaksjoner i både Oslo og Bergen. De kan kutte ned på det som må være absurd høye reiseutgifter, skjære ned på dobbeltarbeid og reisedøgn, spare miljøet for mildt sagt unødvendige flyutslipp.

Bare fuglene vet hvor mye penger TV 2 ukentlig kaster ut av flyvinduet mellom Oslo og Bergen.

Med ett hovedkontor kan TV 2 konsentrere seg om det som var det opprinnelige formålet for opprettelsen av kanalen i utgangspunktet: Å lage et kommersielt og godt alternativ til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer