Anmeldelse: Maria Turtschaninoff, Maresi

På tide at denne magiske, finske fantasyserien ble oversatt til norsk

Maria Turtschaninoff skriver feministisk fantasy i beste forstand.

PRISBELØNT: Maria Turtschaninoff fikk Finlandia Junior-prisen for ungdomsboka om Maresi og det røde klosteret. Den er den første i en planlagt trilogi, og bok nummer to har alt kommet ut på finsk. Foto: FÖRLAGET
PRISBELØNT: Maria Turtschaninoff fikk Finlandia Junior-prisen for ungdomsboka om Maresi og det røde klosteret. Den er den første i en planlagt trilogi, og bok nummer to har alt kommet ut på finsk. Foto: FÖRLAGET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Akkurat idet «Game of Thrones» avslutter sesongen på tv, lander Maria Turtschaninoffs serie om det røde klosteret i norske bokhandler. Det kan være tidenes timing.

Bøkene hennes er riktignok utgitt for ungdom, som nordisk fantasy oftest er. Og Turtschaninoff skriver mer inderlig enn George RR Martin, her er lite humor og mye alvor. Men for øvrig deler de mange av de samme kvalitetene, og magien som hekter leserne. «Maresi», den første boka i en planlagt trilogi, ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris for barn og ungdom i 2015, og er oversatt til 19 språk så langt. Det var på tide at denne finske fantasygodbiten kom til Norge.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer