FELLES SAK: Vi har en felles sak å løse, det skal bygges en grønn økonomi. Vi trenger innovasjon og nye jobber, eller 100 000 klimajobber som koalisjonen Broen til framtiden sier det. Og vi må gjøre det enkelt for oss selv. Klimavennlige oppførsel skal være lett og behagelig, skriver Andrew P. Kroglund.Foto: NTB Scanpix
FELLES SAK: Vi har en felles sak å løse, det skal bygges en grønn økonomi. Vi trenger innovasjon og nye jobber, eller 100 000 klimajobber som koalisjonen Broen til framtiden sier det. Og vi må gjøre det enkelt for oss selv. Klimavennlige oppførsel skal være lett og behagelig, skriver Andrew P. Kroglund.Foto: NTB ScanpixVis mer

På tide med et CO2-opprør før klimamøtet i Paris

Forfatter Andrew P. Kroglund tar for seg den menneskeskapte distansen, dommedagstenkningen, dissonansen, fornektelsen og identiteten rundt klimaspørsmålene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

FNs klimatoppmøte holdes i Paris 30. november til 11. desember. Målet er å vedta en ny, juridisk bindende klimaavtale, som skal tre i kraft i 2020.

Vi mennesker er del av et større hele, formet av evolusjonen. Men vi lager kunstige skiller mellom oss og naturen. Det skaper problemer for arten vår, og for andre arter, med global oppvarming som en av våre største utfordringer. Er det psyken vår som hindrer oss i å ta tak i problemet? Psykolog og førstelektor ved BI i Oslo, Per Espen Stoknes, hevder det.

I boken What We Think About - When We Try Not to Think - About Global Warming, (Chelsea Green 2015), lanserer han det han kaller en ny psykologi for klimahandling.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn