På tide med et CO2-opprør før klimamøtet i Paris

Forfatter Andrew P. Kroglund tar for seg den menneskeskapte distansen, dommedagstenkningen, dissonansen, fornektelsen og identiteten rundt klimaspørsmålene.

FELLES SAK: Vi har en felles sak å løse, det skal bygges en grønn økonomi. Vi trenger innovasjon og nye jobber, eller 100 000 klimajobber som koalisjonen Broen til framtiden sier det. Og vi må gjøre det enkelt for oss selv. Klimavennlige oppførsel skal være lett og behagelig, skriver Andrew P. Kroglund.Foto: NTB Scanpix
FELLES SAK: Vi har en felles sak å løse, det skal bygges en grønn økonomi. Vi trenger innovasjon og nye jobber, eller 100 000 klimajobber som koalisjonen Broen til framtiden sier det. Og vi må gjøre det enkelt for oss selv. Klimavennlige oppførsel skal være lett og behagelig, skriver Andrew P. Kroglund.Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FNs klimatoppmøte holdes i Paris 30. november til 11. desember. Målet er å vedta en ny, juridisk bindende klimaavtale, som skal tre i kraft i 2020.

Vi mennesker er del av et større hele, formet av evolusjonen. Men vi lager kunstige skiller mellom oss og naturen. Det skaper problemer for arten vår, og for andre arter, med global oppvarming som en av våre største utfordringer. Er det psyken vår som hindrer oss i å ta tak i problemet? Psykolog og førstelektor ved BI i Oslo, Per Espen Stoknes, hevder det.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

PlussTotal

Mer nyheter og underholdning.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.