På tide med piratdebatt versjon 2.0

Førpremiere på fildelingsfilmen «Urospredere» i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I ettermiddag blir det fildelingsdebatt i Filmens Hus i Oslo.

ANLEDNINGEN er førpremieren på filmen «Urospredere», en dokumentarfilm om ulovlig fildeling. I filmen medvirker aktører fra alle sider i debatten; artister og filmregissører, plateselskapsfolk og deres advokater og interesseorganisasjoner, piratbakmenn, fildelingsaktivister, forbrukerorganisasjoner, IKT-industrien og politikere.

Kulturminister Trond Giske og Pirate Bay-talsmann Peter Sunde er blant de få medvirkende i filmen som ikke er tilstede under debatten. Ellers er det ventet stort oppmøte, og høy temperatur.

I panelet som skal diskutere før filmen vises, sitter SV-nestleder og kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell, Marte Thorsby fra IFPI, Bjørn Rogstad fra EMI Music Norway, Egil Möller fra Piratpartiet, Torgeir Waterhouse fra IKT Norge og undertegnede.

FILDELINGSDEBATTER har en lei tendens til å bli unødig polariserte. Ekstremt kompliserte og prinsipielt viktige spørsmål rundt delingskultur, piratkopiering, opphavsrett, kulturindustriens kår, nye og gamle forretningsmodeller, forbrukernes rettigheter, personvern og nettnøytralitet reduseres til skyttergravskrig med enkle fiendebilder.Ti år etter at Napster startet fildelingsrevsolusjonen må det være lov å håpe på en mer nyansert debatt, og på en film som bringer noe nytt til den viktige diskusjonen om nettets og kulturens framtid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer