På trygge stier

Jenny Jensen og Gunnar Fjeldseth havner i skjæringspunktet mellom country og dansemusikk, uten at det nødvendigvis blir interessant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CD

JENNY JENSEN & SEPTIMUS "12 rette" (Tylden)

Gunnar Fjeldseth Band "Det er hælj" (Tylden)

To veletablerte band i skjæringspunktet mellom dansemusikk og country.

Norsk dansemusikk er like tilforlatelig, forutsigbar og koselig som lørdagsunderholdningen på NRK, og miljøet er lite og oversiktlig. Da Gunnar Fjeldseth Bands «Fra far til sønn» nylig ble kåret til «Årets dansebandlåt 2001», var f.eks. Jenny Jenssen programleder. Og når begge nå kommer med nye plater, holder de seg til trygge og opptråkkede stier.

Mye tyder på at fansen vil ha det slik, for dette er bruksmusikk. Men jeg savner at man våger mer og at tekstene blir noe mer enn ord som rimer.

Her stiller Jenny Jenssen & Septimus sterkest av disse to. De lurer inn litt humor, og sper dessuten på med gjestevokal fra Tore Hansen, Stein Ove Berg (på deres egne låter) og Arne Scheie (på «Hjemmekampen»). Gitarist Bjørn Løvås trår dessuten til med en leken instrumental, «Æljtråkket». Jenny selv har en flat stemme, men fyller likevel formatet bedre enn de fleste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer