På trynet av Dagbladet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HELSEIMPORT: På lederplass 14. september tror Dagbladet at ansettelse av helsearbeidere fra den tredje verden skal forbys. Det er tydelig at Dagbladet har misforstått hva rapporten «En solidarisk politikk for rekruttering av helsepersonell», fra Sosial- og helsedirektoratet handler om, og det er sjokkerende at en leder tillater seg å spre slik desinformasjon under overskriften «Apartheid med et smil».

En liten leksjon er på sin plass. Å forby aktiv rekruttering er ikke det samme som å forby ansettelse av personer fra utviklingsland. Aktiv rekruttering handler om at aktører fra rike land aktivt og målrettet henter ut ferdig utdannede leger eller sykepleiere for å løse helsepersonellmangelen i vår egen del av verden. Det handler ikke om å hindre enkeltmenneskers rett til å flytte på seg og søke jobber andre steder. Rapporten viser hvordan vi kan hindre at Norge stjeler helsearbeidere fra land som trenger dem like mye eller mer enn oss. Dagbladet må da være enig i at fattige har like mye rett på helsehjelp som vi har?

Tilgang på helsepersonell er helt avgjørende for å bekjempe hiv og aids epidemien, og nettopp derfor er det så viktig at norske myndigheter tar tak i temaet. Initiativet fra Sosial- og Helsedirektoratet fortjener ikke kritikk, men skryt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer