På trynet

Overgangen til rodeorytteri endte med flere benbrudd for popjuvelen Jewel.

Den ulykksalige hesteridningen skjedde i går på Texas-ranchen til Jewels kjæreste, rodeostjerna Ty Murray. Den 27 år gamle singer/songwriteren fra Alaska var muligens ikke helt i sitt rette element der oppe på hesteryggen. Det mannevonde dyret kastet henne av og påførte henne et brukket krageben, et brukket ribben og en mengde skrubbsår.

- Stygt skadd

- Jeg har fått bekreftet at det ikke skal være livstruende, men hun ble stygt skadd, fortalte Ron Shapiro, representant for Jewels plateselskap Atlantic, til Associated Press etter ulykka.

Det var Murray som måtte kjøre den falne artisten til lege, fra ranchen som ligger 145 kilometer sørvest for Dallas.

Jewel kommer ikke til å måtte tilbringe tid på sjukehus, men må belage seg på å gå med støttekrage og diverse bandasjer en tid framover. Det ser også stygt ut for Europa-turneen hennes, som skulle ha startet i Italia 10. mai.

Norske Marion Ravn og Marit Larsen i M2M skal ha en planlagt promoteringsturne sammen med Jewel i USA i juni. Ifølge Shapiro vil Jewel være på beina til den tid.

Noe som går

Forholdet mellom dyr og kjente musikkartister er i det hele tatt ikke helt godt for tida. Det er kun en knapp måned siden countryartist og eks-Julia Roberts-ektemann Lyle Lovett møtte en lignende skjebne da han traff på en okse på farmen til onkelen. Også denne ulykka skjedde i cowboy-staten Texas.

Den blytunge oksen tråkket så stygt på benet til Lovett, at han har flere måneder med rehabilitering foran seg.

<B>BLOND & BLID:</B> Jewel er blitt beskrevet som Alanis Morisettes motsetning. Her før møtet med hesten.