På tur for P1

I åtte år har Brita Blomquist (72) ønsket lytterne «God tur». NRK P1s nye reisereporter, Andreas Toft (28), sier «Ryk og reis».

TRONDHEIM (Dagbladet): I kamp med en rekke godt kvalifiserte søkere har Toft fått den meget attraktive oppgaven å ta over radiokanalens reiseprogram etter pensjonerte Blomquist.

-  Alle sier det er drømmejobben. Da jeg søkte, tenkte jeg at jeg bare få den jobben, men nå føler jeg mest angst, sier Andreas Toft.

Det er hans første dag på jobb etter sommerferien, og han står under en knallblå himmel på NRK Tyholt i Trondheim.

-  Angst?

-  Ja, det er mye nytt å sette seg inn i, og det er ikke bare bare å ta over etter en så stor radiopersonlighet som Brita Blomquist.

Ny profil

Det er ikke bare programlederen som er ny. Navnet endres fra «God tur» til «Ryk og reis», og hele programmet får ny profil.

-  Jeg er en annen person og har en annen stemme enn Brita. Det vil prege programmet, som jeg har stor frihet til å forme som jeg vil. Det blir reisetips og opplevelser, og på radio skal det også være mye god lyd, sier Andreas Toft.

Han blir helt alene om å reise og lage programmet, som skal sendes hver søndag formiddag med premiere 29. august. Første reise er allerede bestilt.

-  Jeg drar til Sicilia, som faktisk er et av mine drømmereisemål. En annen drøm er Buenos Aires i Argentina, som jeg håper å besøke seinere.

Så glad i å reise er Andreas Toft, at han i påska la bryllupet sitt til et hotell Henrik Ibsen var nært knyttet til i Amalfi i Italia.

-  Jeg og kjæresten var der året før. Vi satt på hotellet og spiste etter at jeg hadde fridd, og begynte å lure på om vi kunne gifte oss der. Vi snakket med hotelldirektøren, og han var hjertelig velvillig.

Fra «Nattønsket»

Dermed giftet han og skuespiller Tone Mostraum seg i Amalfi med 62 norske gjester.

-  Hele bryllupet var en drøm!

28-åringen, som kommer fra «Nattønsket», tror nyjobben vil by på flere drømmeopplevelser.

-  Jeg er fryktelig spent, men gleder meg også noe vanvittig, sier Andreas Toft.

PÅ VINGENE: Andreas Toft blir NRK P1s nye reisereporter etter Brita Blomquist. Han satser på å dra ut på minst én reise i måneden, og håper på en flying start.