På tur i graffitigalleriet

Lund, også kjent som Hawk i hipphoppgruppa Warlocks, mener graffiti er en misforstått kunstform.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Om 100 år kommer vår tids store graffitikunstnere til å bli sett på med beundring. Som alle store kunstnere blir vi ikke forstått av vår samtid. Nå har det gått så langt at vi må ha med balltre på jobb. Vekterne og politiet blir stadig råere i metodene for å stanse oss. Vi vil jo bare male, male og male, sier Lund.

Trasher ikke

Dagbladet brakte i går en sak om såkalt trashing , som blir stadig mer utbredt i Skandinavia. Trashing går ut på å ramponere T-banevogner og tagge ned det som er igjen. Ofte med passasjerer om bord.

- Dette har ingenting å gjøre med vår kultur. Jeg er dritlei av at taggere får skylda for alt hærverk, sier Lund.

Forsvarer tagging

Lund vil likevel ikke ta avstand fra ren tagging.

- Det virker som om det er taggingen folk flest reagerer på, ikke de store fargerike graffitiene. Hvis dere hadde sluttet med tagging, kunne dere kanskje blitt mer godtatt og fått male kunsten deres i fred?

- Det er nok helt riktig, men tagging og graffitipiecer er uløselig sammenknyttet. De er ett. Dette kan ikke forklares, og jeg skjønner at det virker dumt å forsvare tagging, sier Lund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer