På tur med Gud

Vårherre har ikke valgt enkleste vei for søster Geurts og søster Sorenson. Først T-banen til Oslo S. Siden buss og trikk og våte bygater. Men det er der de finner dem, de potensielle mormonerne. på tur

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi kan ikke få besøk her, skjønner, du, egentlig er vi ikke hjemme.

Søster Sorenson senker stemmen. Egentlig skal de studere skriftene. Hver time er nøye fastsatt fra seks om morgenen til halv elleve på kvelden i ett og et halvt år for mormoner-misjonærene Stacy (23) og Amy (24) fra Utah i USA. Slik har de valgt det. De har jobbet for å komme hit og betaler selv. De kunne havnet hvor som helst - det ble Norge.

Klokka er knapt passert ni, og de har alt vært oppe i tre timer. Klokka halv ti klapper de Bibelen og Mormons bok sammen.

SÅ GJØR DE SOM DE GJØR HVER DAG, børster håret, kneler på gulvet: «Kjære Gud, vær med oss, vi ber om at alt må gå bra, at vi finner noen som vil høre på i dag.» Så vipper de sekken på ryggen og går veien Gud har bestemt. En vasstrukken vei i dag.

Vinden kryper opp under skjørtekanten midt på ankelen. T-banen, endelig. Der hus, vei og mennesker forsvinner i grå striper utenfor vinduet, der blikkene stirrer stivt foran seg mot neste stopp og viker unna for smil, skjer det plutselig: kontakt. - Mange tror vi skal selge noe, at vi skal hjernevaske dem, eller at vi er nonner. Andre tror guttene driver med flerkoneri og skal ta med de norske damene til Amerika. Og så får vi slibrige henvendelser. Derfor er vi alltid to. Men vi er normale! Amy ler. - Noen slenger igjen døra. Det er som berg-og-dal-bane, men gledene er større enn sorgene. Folk tror vi har horn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer