På turné med «Rosa frå Betlehem» - tidenes vakreste norske juleplate

Wandrups utvalgte: Og nå kommer vinyl-utgaven.

DOMKIRKE-TURNÉ: Sondre Bratland besøker i dagene som kommer norske kirker sammen med musikerne som deltok på innspillingen av "Rosa frå Betlehem", organist og pianist Iver Kleive, gitarist Knut Reiersrud og trommeslager Paolo Vinaccia. Foto: NTB Scanpix
DOMKIRKE-TURNÉ: Sondre Bratland besøker i dagene som kommer norske kirker sammen med musikerne som deltok på innspillingen av "Rosa frå Betlehem", organist og pianist Iver Kleive, gitarist Knut Reiersrud og trommeslager Paolo Vinaccia. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT/VINYL: Historien gjentar seg, heter det. En tvilsom sannhet, men i hvert fall er det slik at Sondre Bratlands «Rosa frå Betlehem» kom ut for 25 år siden. Og nå er den her igjen! Denne gangen i vinyl, og med bonusspor fra originalinnspillingen, som foregikk i Betlehemskirken i Israel, der de norske musikerne er supplert med et barnekor fra Ramallah.

Samtidig drar Sondre Bratland på turné Norge rundt med musikerne som deltok på innspillingen; organist og pianist Iver Kleive, gitarist Knut Reiersrud og trommeslager Paolo Vinaccia. Plata ruver på lista over de beste juleplatene ikke bare i Norge, men på kloden. Bratland lyser fred over verden og Midt-Østen, midt i en tid da området nok engang har eksplodert i krigshandlinger og vold.

Jeg husker da plata kom. Pressen ble invitert til konsert i Krypten under Oslo Domkirke. Folk satt målløse og vantro mens Sondre Bratland løftet stemmen på musikalske ørnevinger og lot den fylle lokalet til ikke en eneste krok var mørk. Det var som om han sang lyset inn i hjertet på tilhørerne.

Musikken fortjener evig liv. Konsertrekka startet i Tønsberg mandag og Skien i går. Den fortsetter til Kristiansund Domkirke i kveld, Stavanger Domkirke i morgen, Bergen Domkirke fredag, Johanneskirken i Bergen mandag 18. desember, Kristiansand Domkirke onsdag 20. desember og Oslo Domkirke fredag 22. desember. Få det med deg. Dette er musikk som får en hvilket som helst katedral til å løfte seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer