DEBATT

På TV 2-nyhetene ble det advart mot at pulverapparater kan gi falsk trygghet. Det gjør det ikke

Pulverapparat gir trygghet!

- LITE OVERFØRBART: Slik vi ser det, er dette eksempelet lite overførbart til et brannscenario hjemme hos deg, skriver artikkelforfatteren. Foto: Oslo brann- og redningsetat
- LITE OVERFØRBART: Slik vi ser det, er dette eksempelet lite overførbart til et brannscenario hjemme hos deg, skriver artikkelforfatteren. Foto: Oslo brann- og redningsetat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I en reportasje på TV 2-nyhetene søndag 6. mai, ble det advart mot at pulverapparater kan gi falsk trygghet. Det gjør det ikke!

Hvis du har et pulverapparat hjemme hos deg, skal du vite at dette er et godt og effektivt slokkemiddel, som er enkelt å bruke.

Saken på TV 2 ble fremstilt på en måte som tilsier at pulverapparater kan gi en falsk trygghet fordi pulveret ved høyenergibranner ikke vil klare å slokke brannen, men kun dempe flammene over en viss tid.

Forsøket ble gjennomført i et godt tilrettelagt bål, hvor pulverets kvelende effekt ikke når inn til kjernen av brannen, som dermed re-antenner etter kort tid. Slik vi ser det, er dette eksempelet lite overførbart til et brannscenario hjemme hos deg.

Et brannslokningsapparat, enten det gjelder pulver, skum eller karbondioksid (Co2), er kun ment brukt på en brann eller røykutvikling som er i startfasen. Da er risikoen for selv å bli skadet under slokking, minimal. Det samme prinsippet gjelder også for dere som har husbrannslange.

Likhetstrekkene ved alle typer slokkeapparater, er at de har en begrenset mengde innhold, og derfor tenkt brukt i kortvarig førsteinnsats. Det er ikke meningen at du skal bruke slokkeapparat til slokking av større branntilløp med høy energi - det er en jobb for brannvesenet!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer