Filmanmeldelse: «The Ice Road»

På tynn is

Filmen for deg som skulle ønske det var mer vold i «Ice Road Truckers».

HARDBARKA: Liam Neeson spiller nok en gang en tøff mann som bruker vold for å løse problemer. Foto: Nordisk Film Distribusjon
HARDBARKA: Liam Neeson spiller nok en gang en tøff mann som bruker vold for å løse problemer. Foto: Nordisk Film Distribusjon Vis mer
Publisert
THE ICE ROAD
THE ICE ROAD Vis mer

«The Ice Road»

Amerikansk action

Regi: Jonathan Hensleigh
Skuespillere: Liam Neeson, Benjamin Walker, Amber Midthunder, Marcus Thomas, Holt McCallany, Martin Sensmeier, Matt McCoy Matt Salinger, Laurence Fishburne
Premieredato: 23. juli
Aldersgrense: 12 år
Orginaltittel: «The Ice Road»

«Klisjépreget action om lastebiler på isen.»
Se alle anmeldelser

FILM: Dokumentarserien «Ice Road Truckers» var lenge en av History Channels mest populære realityserier. I programmet møtte man nettopp det tittelen lovet, sjåfører som kjørte lastebil på svært farefulle og islagte veier. Som når man ser på billøp eller andre sporter som kan være farlig, trakk programmet seere både fordi det sjåføren gjorde var spennende og imponerende, men også nettopp fordi det veldig fort kunne gå galt.

Tv-serie blir film

En regel like sikker som at is blir til vann når det fryser, er det at en populær tv-serie ofte ender opp som film. Det er nettopp det som har skjedd med filmen «The Ice Road», med Liam Neeson i hovedrollen.

Han spiller lastebilsjåføren Mike McCann, som får sparken etter å ha slått ned to kolleger som mobber broren Gurty (Marcus Thomas) , som har PTSD og problemer med å kommunisere etter å ha vært soldat i Irak-krigen.

Da en eksplosjon fanger flere gruvearbeidere i en gruve, blir Mike, broren og flere andre lastebilsjåfører rekruttert til å kjøre redningsutstyr over farlige og isdekte veier. Blant dem er den erfarne lastebilsjåføren Jim Goldenrod (Laurence Fishburne) og Tantoo (Amber Midthunder). Sistnevnte har også en bror å passe på, nemlig en av de fangede gruvearbeiderne.

Livsfarlig oppdrag

Med på lasset er også en mistenkelig representant fra firmaet som eier gruva. Hm! Alle fire sjåfører er uansett de eneste som er desperate nok til å ta det livsfarlige oppdraget. Våren har nemlig kommet, og isen kan smelte når som helst. Derfor kjører også personene i tre forskjellige lastebiler, i tilfelle en eller flere skulle falle fra underveis. Det fører også til en nesten gameshow-aktig kontrakt, som gjør at sjåførene vil tjene ekstra om de ender opp med å bli eneste overlevende.

Løser og skaper problemer

Mike er litt som Neeson som regel spiller: En tøff mann med sterk rettferdighetssans som nesten uten unntak løser (og skaper) problemer med andre mennesker med aggresjon eller vold. Og som selvfølgelig er ute etter hevn.

Sinnet hans er ikke bare rettet mot mobbere og andre usympatiske mennesker, men også mot store firmaer, behandling av tidligere soldater og legemiddelindustrien. Mike har fått nok av samfunnet, og gjør det han kan for at han og broren skal overleve.

Umotiverte actionscener

Skepsisen skal vise seg å være velbegrunnet, for etterhvert viser det seg at det ikke bare er naturkreftene konvoien må kjempe mot. «The Ice Trucker» er stappfull av action, kjøring og slåssing, men også utrolig mange umotiverte og lite gjennomtenkte, nesten parodiske, actionscener.

Uten at jeg skal røpe for mye, inneholder den betydelig mer våpen og sabotasje enn «Ice Road Truckers» på History Channel. Men sånn må det nesten være i en Liam Neeson-film. Det føles litt som om regissør Jonathan Hensleigh ikke har tenkt lengre enn at det hadde vært kult med lastebiler som kjører på is, og så får de heller bare finne ut av hvordan filmen slutter etterhvert.

Se heller tv-serien

Til tross for en lovende start er den nyeste Liam Neeson-filmen om hevn verken engasjerende, spennende eller vellagd nok til å fortjene at du tar litt pause fra sola og drømmer deg bort til isen i Nord-Amerika. Se heller en episode av «Ice Road Truckers».

THE ICE ROAD
THE ICE ROAD Vis mer

«The Ice Road»

Amerikansk action

Regi: Jonathan Hensleigh
Skuespillere: Liam Neeson, Benjamin Walker, Amber Midthunder, Marcus Thomas, Holt McCallany, Martin Sensmeier, Matt McCoy Matt Salinger, Laurence Fishburne
Premieredato: 23. juli
Aldersgrense: 12 år
Orginaltittel: «The Ice Road»

«Klisjépreget action om lastebiler på isen.»
Se alle anmeldelser

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer