På utkikk etter nytt hus?

Barndomshjemmet til Bob Dylan er til salgs.

Huset hvor Bob tok sine første skritt ligger i Duluth, Minnesota i midtvesten av USA. Eiendommen finner du ute for salg på internett, det er firmaet Ebay.com som arrangerer auksjonen. Fem bud har kommet inn siden starten, og summen ligger nå på 87,921.98 dollar.

Du har forholdsvis god tid til å vurdere å legge inn et bud på kuppet, men du må planlegge visning ganske snart. Det er 18 dager igjen av budrunden, som slutter 23. juni.

Huset er en duplett, med tre soverom og et bad i hver del, og utsikt til Lake Superior. Loftet og kjelleren er ikke pusset opp, men har potensiale. Bob Dylan ble født her i 1941.

Dylan-skriblerier med på kjøpet

Du kan fortsatt se unge Robert Zimmermanns initialer skriblet inn på veggen på soverommet hans. - Huset er et must for Dylan-fans eller for de som ønsker å oppleve roen i Nord Minnesota, hvor livet fremdeles fremstår som ukomplisert, skriver ebay, og kaller dette en fantastisk eiendom.

Nabolaget er solid, mener selger. 74 prosent av naboene har utdanning fra high school, 15 prosent en fireårig college-grad. Gjennomsnittsalderen er 47 år, mens 95 prosent av naboene er hvite. 30 prosent er gift, og skilsmisser er det få av. Stormrisikoen ligger på null.

Ebay foreslår for kjøpere å lage en Dylan-cafe eller kanskje et galleri for fans. Dylan-vibbene skal visstnok fortsatt føles sterkt innenfor husets trevegger.

Flyttet etter få år

I 1946 debuterte Dylan som musiker i huset du kan kjøpe. Han var bare fem år gammel, og opptrådte til stor forlystelse på en familiefest. Han gikk også på skole her, to kvartaler unna hjemmet.

Men oppholdet i Duluth varte ikke lenge. Senere samme år fikk Bobs far polio og mistet jobben. Han klarte aldri å gå skikkelig igjen, og kravla opp trappa til huset som en ape, i følge Dylan-biograf Howard Sounes. Uten penger måtte hele familien flytte til Hibbing. Der bodde den rike familien til mor Beatty.

Bursdagsbarn

Dylan selv fylte 60 år i slutten av mai, og trenger nok neppe barndomshjemmet lenger.

I anledning feringen har hans offesielle nettsted lagt ut 60 tidligere upuliserte live-sanger som du kan kose deg med mens du vurderer kjøpet av «House of the Risin' Sun».

<B>SLIK BODDE BOB:</B> Barndomshjemmet som nå er til salgs.
<B>SE HAN SMILER!</B> Slik har du sjansen til å se 60-åringen i sommer. Han kommer både til Trondheim, Bergen og Langesund. Her er han glad for en Golden Globe i januar i år.