På vegne av nesten alle!

På vegne av flere, ja nesten alle, faktisk så godt som HELE FOLKET, vil jeg herved protestere på det heftigste mot det skandaløse åpningsshowet fra vår nye flyplass på Gardermoen. Å brenne av 12 millioner kroner på noe nylagd surr som vi verken har sett eller hørt før, og det på en skarve onsdag, hører ingen steds hjemme, verken på Romerike eller i NRK.

  • Når en både nasjonal og internasjonal storflyplass skal åpnes av kongen, venter jeg meg underholdning som står i stil, ikke intellektuell dans og uforståelig musikk. Men akkurat det var det jeg fikk. Ikke så mye som en programleder hadde de ansvarlige kostet på seg, bare forvirrede «kunstnere» som enten løp ut og inn, hoppet opp og ned eller drev rundt i fjollete sykkelfly. Hvis de da ikke var sysselsatt med å pipe, hvine og hamre ut musikk som kanskje 1- én- promille av befolkningen liker. Eller later som de liker for å markere seg som litt finere og mer intelligente enn oss andre. Til og med en harpedame hadde de rotet fram.
  • Det verste er at NRK lørdag etter lørdag etter lørdag har vist at de jo kan kunsten å lage god underholdning. Hvorfor kunne man ikke ha åpnet showet med at Tande-P. og Tore på sporet kom inn fra hver sin kant, sa de nødvendige ord og deretter slapp til norske og internasjonale toppartister som DDE, Lill Lindfors, Spice Girls, Phil Collins, Kim Larsen- jeg kunne nevnt en lang liste med folkekjære artister som vanlige folk ville ha satt pris på å få høre synge sine største slagere. For 12 millioner kroner kunne man vel ha fått noen. Og Gardens drilltropp og noen konkurransedansere i latin, i stedet for den fjollete moderne dansen som bare spesielt interesserte orker. Gjerne noe fra «Mot i brøstet» eller «Offshore» også, det finnes mer enn nok god underholdning å velge i. Tross alt er det flest vanlige folk som kommer til å bruke Gardermoen, da burde også åpningsshowet ha vært for folk flest og ikke for finkulturistene.
  • Jeg er et vidsynt og tolerant menneske og kan forstå at noen fantaster lot seg friste av anledningen til å satse på et «annerledes show». Vi trenger slike, det er ikke dét. Men i et demokrati må noen sette foten ned for slike eksperimenter i beste sendetid, og jeg konstaterer at det ikke ble gjort her. Neste gang en storflyplass skal åpnes, bør TV2/TVNorge/TV3 få det totale ansvaret for åpningsshowet, slik at vi slipper en liknende fadese som onsdagens.