Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

På vei med ny Crocodile Crocodile

LOS ANGELES (Dagbladet): Stjerneparet Paul Hogan og Linda Kozlowski spiller nå inn en ny «Crocodile Dundee»-film. Denne gangen havner villmannen fra Australias jungel i storbyjungelen Los Angeles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Aldri mer, sa skuespilleren Paul Hogan etter den første «Crocodile Dundee»-filmen, som ble en kassasuksess i 1986. Men han fulgte opp suksessen med en noe mindre suksess i 1993, der krokodillemannen havnet i New York. Nå er han i gang med den tredje filmen. - Da folk sluttet å mase på meg om at jeg burde lage enda en film om Mick «Crocodile» Dundee, fikk jeg lyst til å lage en ny. Og nå er vi altså her, sier Paul Hogan, der han sitter med den velkjente cowboyhatten sin med krokodilletenner i.

Babes

Dagbladet møtte Hogan og Kozlowski, som nå er kone og mor til Hogans barn både på film og i virkeligheten, under innspillingen av «Crocodile Dundee in LA» på Venice Beach. Ei «se og bli sett»-strand som villmarkskaren selvsagt forviller seg inn på når han kommer til Los Angeles, og der han får kontakt med både «Baywatch»-bimbo-babes, slitne typer som tror de fortsatt lever i 1968 - og Mike Tyson.

- Perfekt for «Croc»

- Av alle «Crocodile Dundee»-filmene blir denne den morsomste, sier Paul Hogan. - Dette er jo en syk by fylt opp med wannabees. Perfekt by for «Croc». - Hvordan trives du selv i LA? Du bor jo like utenfor, i Santa Barbara. - Jeg er i alle fall ikke en del av Hollywood. Jeg blir ikke invitert på festene her og hvis jeg hadde blitt det, så ville jeg heller ikke ha kommet, sier Hogan, som foruten palasset på USAs vestkyst har flere hus og farmer i Australia.

- Deler humoren

Den tidligere bryggeriarbeideren, som ble kjent som morsom mann i et lokalt TV-show i Sydney, har i dag velfylte bankkontoer. Ikke så rart: Hogan har alltid skrevet manuset til filmene sine, hatt full kontroll over prosessen og selvsagt hatt hovedrollen i alle filmene. Til tross for rikdommen og stjernestatusen kan vi likevel fornemme en viss likhet mellom den ekte Hogan og hans villmannskarakter. I 1986 kom fantasifiguren Mick «Crocodile» Dundee. Begge virker passe lakoniske, sjarmerende og ærlige. - Klart vi har mye av den sammen holdningen. Jeg og Crocodile deler i hvert fall den samme humoren.

Seks barn

- Når kan vi vente oss «Crocodile Dundee» fra Europa? - Å, nei. Det vet jeg ikke. Jeg kommer i alle fall ikke til å si at det ikke vil skje, sier Hogan, klok av skade. Han tror ikke vi får se «Crocodile Dundee» i noen andre figurer enn han selv. - Jeg har skapt denne fantasifiguren på alle måter, sier mannen, som har seks barn fra to til trettini to år - og ni barnebarn. Filmen kommer først på kino i vinter, men Hogan kan du allerede oppleve på avslutningsseremonien i Sydney-OL.