På vei til Afrika

Hanne Marie Maugesten og Yvonne Lunden Halseth skrev og filmet seg til Afrika. Torsdag reiser de. Les dagboka deres på Dagbladet.no!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I mai skrev Hanne Marie Maugesten inn novellen «De andre» til urettferdighetskonkurransen på Dagbladet.no. Yvonne Lunden Halseth filmet og redigerte en kortfilm, med urettferdighet som tema.

De to 17-årigene vant en reise til landet Mali i Afrika sammen med Ine Benedikte Målbakken og Gunn Hege Karlsen, og nå er de underveis!

Det er FNs utviklingsprogram som organiserer turen, og reiser sammen med firkløveret. I Mali skal jentene få et innblikk i utviklingssamarbeidet mellom rike og fattige land. De skal møte ungdommer som har en helt annen hverdag enn dem selv, i et av verdens ti minst utviklede land.

Underveis skriver de dagbok om inntrykkene sine .

Fattigdom

Dagbladet.no møter Yvonne og Hanne Marie bare ti timer før avreise. De kommer rett fra reiseforberedelser på NORADs fattigdomskonferanse i Oslo, og er tydelig engasjerte og spente.

- Jeg tror det var viktig for oss å se at noen her hjemme prøver å gjøre noe med fattigdom, sier Hanne Marie om konferansen. Mali er et av verdens ti minst utviklede land, og de to jentene tror ikke de kan forberede seg på hvordan det blir å komme dit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer