MGP 2020

På vei til kamp og krig

Rein Alexander er MGP-ridderen som kan synge seg helt til finalen.

REGN MED REIN: Rein Alexander har en imponerende stemme. Han framstår som en hvithåret ridder og «One Last Time» er hans rustning. Foto: NRK
REGN MED REIN: Rein Alexander har en imponerende stemme. Han framstår som en hvithåret ridder og «One Last Time» er hans rustning. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka slipper NRK ut fem nye MGP-låter. Fire av dem må kjempe om én finalebillett. Den femte låta blir presentert av brødrene Didrik og Emil Solli-Tangen. Den er direktekvalifisert, og blir presentert under den andre delfinalen.

Sist lørdag var det artister fra Sørlandet som kjempet om finaleplass, og det ble Raylee som helt fortjent stakk av med seieren. Lørdag 18. februar er det artister fra Østlandet som skal i ilden. Den norske MGP-finalen er lørdag 15. februar.

Anna Jæger: «How About Mars»
Tekst og melodi: Roel Rats, Synne Vorkinn, Chris Wortley og Sindre T. Jenssen.

DELFINALE 2: Anna Jæger. Foto: NRK
DELFINALE 2: Anna Jæger. Foto: NRK Vis mer

Det begynner så sensuelt, pirrende og lekent. Anna smører stemmebåndene med honning. Vi husker Lena Meyer-Landrut og hennes «Satellite», som vant den europeiske MGP-finalen i Norge 2010. Anna har noe av den samme forførende twisten i stemmen. Etter et minutt kommer refrenget og ødelegger illusjonen. Låta handler om en reise til planeten Mars, men det høres ut hun og låta befinner seg i en boble under vann. En flat elektropop-konstruksjon.
Anna Jæger (26) er fra Oslo, men har bodd store deler av oppveksten i Canada og USA. Hun var med i «The Voice» i 2017, og hadde Morten Harket som mentor.

Kim Wigaard & Maria Mohn: «Fool For Love»
Tekst og melodi: Torbjørn Raae, Arve Furset, Kim Wigaard Johansen og Maria Mohn.

DELFINALE 2: Kim Wigaard og Maria Mohn. Foto: NRK
DELFINALE 2: Kim Wigaard og Maria Mohn. Foto: NRK Vis mer

En klassisk kjærlighetsballade med gode vokalprestasjoner, for i denne duetten viser Kim Wigaard og Maria Mohn at kler hverandre. «Fool For Love» minner mye mer om et musikalnummer enn et typisk MGP-bidrag. Låta forsøker å hente fram de store stemningene, og får langt på vei ynden og nerven til å vibrere. Det er fin stigning, god temperatur og påholden dynamikk. Om låta har noe i MGP å gjøre, er jeg noe usikker på, men det får andre avgjøre.
Kim Wigaard (31) er fra Oslo og Maria Mohn (36) fra Fredrikstad, begge er sangpedagoger og vært med i ulike musikkrelaterte musikkprogrammer på tv.

Rein Alexander: «One Last Time»
Tekst og melodi: Erik Smaaland, Kristoffer Tømmerbakke og Rein Alexander.

DELFINALE 2: Rein Alexander. Foto: NRK
DELFINALE 2: Rein Alexander. Foto: NRK Vis mer

Rein Alexander har en udiskutabel stemmeprakt, og det er hans voluminøse røst som bærer denne medrivende og rytmiske låta. «One Last Time» åpner høydramatisk med piskende rytmer, brystklangstøt og hengivende vokalglød på grensen til det svulstige. Den er moderne med rytmer som ridende hester gjennom skogen på vei til kamp og krig. Det står Eurovision Song Contest tatovert over hele, med elementer vi kjenner godt igjen fra finalene – noe som gjør den svært Eurovision-treffsikker.
Rein Alexander (48) er kjent for et stort publikum, ikke minst fra en rekke musikkteateroppsetninger.

Tore Petterson: «Start Of Something New»
Tekst og melodi: Tore Petterson og Knut Bjørnar Asphol

DELFINALE 2: Tore Petterson. Foto: NRK
DELFINALE 2: Tore Petterson. Foto: NRK Vis mer

Tore Petterson har mange talenter, og han er heller ikke helt fortapt som sanger – selv om han har langt igjen til Frank Sinatra. «Start Of Something New» er nemlig en slags bossanovacabaret-låt, som også får tankene til å gå i retning Sinatra. Men her er det også mye leken og lystig jazz. Dette er mer morsomt enn originalt og genuint bra. Jo visst fenger det, Tore byr på noe helt annerledes og befriende. Men jeg kan styre meg for cabaretjazz i denne settingen.
Tore Petterson (40) er også komiker og kjent fra en rekke tv-programmer, som blant annet humorduoen «Adam og Tore» Schjølberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer