MGP 2020

På vei til kamp og krig

Rein Alexander er MGP-ridderen som kan synge seg helt til finalen.

REGN MED REIN: Rein Alexander har en imponerende stemme. Han framstår som en hvithåret ridder og «One Last Time» er hans rustning. Foto: NRK
REGN MED REIN: Rein Alexander har en imponerende stemme. Han framstår som en hvithåret ridder og «One Last Time» er hans rustning. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka slipper NRK ut fem nye MGP-låter. Fire av dem må kjempe om én finalebillett. Den femte låta blir presentert av brødrene Didrik og Emil Solli-Tangen. Den er direktekvalifisert, og blir presentert under den andre delfinalen.

Sist lørdag var det artister fra Sørlandet som kjempet om finaleplass, og det ble Raylee som helt fortjent stakk av med seieren. Lørdag 18. februar er det artister fra Østlandet som skal i ilden. Den norske MGP-finalen er lørdag 15. februar.

Anna Jæger: «How About Mars»Tekst og melodi: Roel Rats, Synne Vorkinn, Chris Wortley og Sindre T. Jenssen.

Det begynner så sensuelt, pirrende og lekent. Anna smører stemmebåndene med honning. Vi husker Lena Meyer-Landrut og hennes «Satellite», som vant den europeiske MGP-finalen i Norge 2010. Anna har noe av den samme forførende twisten i stemmen. Etter et minutt kommer refrenget og ødelegger illusjonen. Låta handler om en reise til planeten Mars, men det høres ut hun og låta befinner seg i en boble under vann. En flat elektropop-konstruksjon.Anna Jæger (26) er fra Oslo, men har bodd store deler av oppveksten i Canada og USA. Hun var med i «The Voice» i 2017, og hadde Morten Harket som mentor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer