På vei til modell-VM

Neste fredag setter 24 norske modellspirer mellom 14 og 24 år seg på flyet til New York og verdens største modellkonkurranse. - Vi skal komme hjem med 24 priser, lover modellpappa Tore Aasheim.

Det er ingenting i veien med selvtilliten i 6. etasje i en bygård på Torshov i Oslo. I lokalene til John Robert Powers Nordic (JRPN), talentskolen med filialer i over hundre land, er det turen til USA som står i fokus. Daglig leder Tore Aasheim tar med seg 24 av ungdommene som er tilknyttet skolen, til New York og IMTA - verdens største modell- og talentkonkurranse.

- I fjor deltok vi med 16 modeller og vant 18 priser. I år skal vi vinne 24 priser, sier Aasheim selvsikkert.

Audition

Den norske filialen av JRPN åpnet i januar, og har blitt en så stor suksess at skolen allerede er på jakt etter nye og større lokaler. Den nedre aldersgrensen på kursene er tolv år, men yngstemann som blir med til USA er Julia Mariani Bjørnflaten på fjorten, som har drømt om å bli modell siden tiårsalderen.

- Jeg så programmer om modeller på tv, og visste at jeg hadde lyst til å prøve meg, forteller Julia, som kom i kontakt med JRPN gjennom jentebladet Vi og Gutta.

- Jeg sendte inn en kupong som sto på baksiden av bladet og fikk tilsendt en pakke med informasjon. Så ringte de meg og jeg kom på audition, forteller hun.

Foreløpig er hun ikke elev ved skolen, men hun får likevel bli med til USA.

- Jeg var med på Talent 2000, og vant jeans-kategorien og kom på tredjeplass i catwalk.

Kveldskurs

Et tremåneders kurs ved JRPN koster 6200. Prisen for ni måneder er 14400. Ikke dyrt, hevder Tore Aasheim.

- Ingen blir modell eller skuespiller på noen måneder, men de lærer mye som de kan ta med seg videre, sier Aasheim. Kursvirksomheten foregår på kveldstid, og de fleste deltakerne går på skole eller jobber ved siden av.

Julia Bjørnflaten synes at skolen er for dyr foreløpig, men etter ungdomsskolen kan hun godt tenke seg å begynne.

Ingen av elevene ved JRPN får lov til å jobbe som modeller før de har fylt 16.