På vei til noe stort

LONDON (Dagbladet): Oslogruppa Soldogg med gjestevokalist Anja hadde i går en premiestund i legendariske Abbey Road Studios. Bandet gikk til topps i Beatles-konkurransen til Dagbladet, EMI og Petre. Nå har vinnerlåta «Because» blitt staselig ferdigpolert i London.

De fem unge musikerne formelig gnistrer av spenning og entusiasme over å være i det samme studio som Beatles i sin tid jobbet i. - Dette er magisk. Det er helt fantastisk å være her, en helt spesiell følelse. Bandet har hentet navnet sitt, Soldogg, fra en kjøttetende plante.Nå har de fått blod på tann. - Dette er første gang vi har gjort en «coverlåt», og så seint som i går kveld satt vi over et glass vin og ble enige om at vi godt kan gjøre flere Beatles-låter, sier Åsmund Gylder. - Men, vi skal ikke bli «det derre Beatles-bandet», forsikrer Yngve Vågvar.

Finpuss

Dagbladet prater med de fem mens produsent Sean Maguee jobber lynraskt med å finpusse vinnerlåta. Og gruppa er imponert over tempoet og gehøret. - Vi trengte ikke si mye da Sean begynte å jobbe med «Because». Han hørte med en gang hva som måtte gjøres, sier Åsmund. - Det er en personlig seier å nå fram musikalsk slik vi har gjort nå. Vi har sluppet oss skikkelig løs, og egentlig er den låta vi har valgt ganske enkel å bruke. Beatles gjorde den med gitar og vokal, derfor hadde vi ganske fritt spillerom, fortsetter Åsmund. - Vi har fått en bekreftelse på det vi driver med, mener Atle Borgeteien.

Rundtur

Før Sean gikk løs på mastringsprosessen, fikk bandet en rundtur i Abbey Road-lokalene. Aller best var det å kikke inn i Studio2 der de fire i Beatles alltid jobbet. - Her lukter det musikk, sanser Kristian Sveen. Soldoggs styrke? - Vi er enormt kreative, og det greier vi å samarbeide om, forteller bandet på vei ut i London-natta for å feire med pubbesøk og en bedre middag.

PROFF PUSS: Sean Maguee legger siste hånd på «Because». Plata kommer 27. november. Bandet er storfornøyde med arbeidet. Fra venstre: Anja Øyen Vister, Atle Borgeteien, Åsmund Gylder, Yngve Vågvar og Kristian Sveen.