På vei til VM i Pokémon

Khanh (12) og Mikkel (13) kjemper mot verdens beste Pokémon-spillere.

(Dagbladet.no): 19. til 21. august går VM i Pokémon av stabelen i San Diego i USA. Både unge og noe eldre spillere fra hele verden skal samles for å utkjempe kamper, væpnet med store bunker Pokémon-kort.


Pokémon
er kort for pocket monsters, og har gått som en farsott verden over både som samlekort og dataspill.

Det hele dreier seg om strategisk slåssing mellom fiktive monstre med forskjellige egenskaper - gjerne knyttet opp mot de forskjellige elementene.

Norge er representert ved to unge gutter, Khanh Le (12) og Mikkel Eknes (13). Disse gutta stakk av med seieren i hver sin aldersgruppe i NM i Pokémon - henholdsvis 12 år og yngre og 13 år og oppover - og vant dermed blant annet deltagelse i verdensmesterskapet.

Allerede i morgen reiser Mikkel til USA, med resten av familien på slep.

- Jeg har selvfølgelig håp om å vinne, men tror nok ikke at jeg kommer til å gjøre det. Det er veldig mange flinke folk fra både Japan og USA med, så det skal bli spennende. Akkurat nå er jeg ganske nervøs, det er første gang jeg er med på noe sånt, forteller Mikkel.


- Hvordan er du blitt så flink i Pokémon?

- Det gjelder bare å trene og trene, samt at man har de rette kortene. Så handler det veldig mye om flaks også. Jeg begynte å spille Pokémon for et års tid siden, og nå spiller jeg cirka fire ganger i uken, sier Mikkel.


- Hva er din favoritt-Pokémon?

- Det er Sceptile, et salamanderaktig gressmonster. Den beste evnen dens er slashing strike, forteller Mikkel

Khanh Le reiser til San Diego først på onsdag.

- Alle vennene mine sier at jeg er veldig heldig som får reise. Jeg har bare spilt i et halvt år, men likevel vant jeg alle kampene jeg spilte i NM. Jeg tror nok ikke at jeg kommer til å vinne i VM, men jeg er ganske sikker på at jeg vil komme langt, forteller han.


- Hvordan fikk du øynene opp for Pokémon?

- Jeg så to gutter spille det en gang, og så lærte de meg det. Jeg likte det, og så begynte jeg å spille det veldig mange timer hver dag selv. Foreldrene mine sa at jeg måtte ta pauser, og tenke på leksene mine. Men nå synes de det bare er gøy, sier Khan.


- Favoritt-Pokémon?

- Evolution, et lite dyr med pels som kan gjøre seg om - jeg liker den best med flammer.

I tillegg til de to gutta, reiser også sju andre nordmenn over til USA for å delta i VM.

NM-VINNER 1: Khanh Le (12) vant NM i Pokémon i kategori 12 år og yngre, og skal dermed delta i VM i San Diego den 19. til 21. august.
NM-VINNER 2: Det skal også Mikkel Eknes (13), som vant NM i klassen 13 år og oppover. Han spilte da også mot folk som var godt voksne.
STORT OPPMØTE: Bildet er fra NM tidligere i år, der flere hundre spilte mot hverandre.
SPILLEKORT: Det er slike kort det spilles med i Pokémon-VM.