Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Highasakite - «The Bare Romantic 2»

På vei tilbake mot godformen

Føler seg mindre elsket enn noensinne.

DEL TO: Highasakite sitt todelte minialbum «The Bare Romantic» har vært et utløp for fri kreativitet. Akkurat det gjør bandet godt. Foto: Jørgen Nordby / Propeller
DEL TO: Highasakite sitt todelte minialbum «The Bare Romantic» har vært et utløp for fri kreativitet. Akkurat det gjør bandet godt. Foto: Jørgen Nordby / Propeller Vis mer

«The Bare Romantic 2»

Highasakite

4 1 6
Plateselskap:

Propeller Recordings

«Naken romantikk»
Se alle anmeldelser

ALBUM: Etter å ha blitt pepret med superlativer og høye terningkast for sine første utgivelser, skulle fjorårets fjerdealbum vise seg å by på en god dose virkelighetssjekk for den norske suksesshistorien Highasakite. En utakknemlig kaldusj i kjølvannet av et allerede kjipt og svært offentlig bandbrudd.

Tilbake i hendene til originalmedlemmene Ingrid Helene Håvik og Trond Bersu, klarte den «nye» duoen aldri helt å gjenskape gammel innspillingsmagi på «Uranium Heart». Beskrevet av Dagbladets anmelder som en «våt fyrstikkeske» som aldri helt ville ta fyr.

Kreative blåmandager må likevel være lov. Særlig i den mørke og utmattende tåken av juridisk krangling og en ny bandvirkelighet hvor man på mange måter måtte begynne på nytt. Det notoriske «vanskelige året» om du vil. Inntrykket skulle da også bli rettet opp bare noen måneder senere med «The Bare Romantic 1». Første smakebit av et todelt koseprosjekt med overskuddsmateriale som i dag altså avrundes med «The Bare Romantic 2».

Frysningene fra førstnevntes powerballade-avslutning «Too Much To Handle» sitter fortsatt igjen i kroppen når tittelsporet åpner del to med sin nakne romantikk. Som en av landets desidert beste konsertopplevelser har fokuset til Highasakite gjerne ligget på storslåtte lydbilder, men «The Bare Romantic 2» nyter godt av å ikke strekke den åpenbare live-strikken altfor langt.

«Under the Sun», originalt skrevet til TV 2s innsamlingsaksjon for Flyktninghjelpen i 2015, skrur ned bpm-en til samme tempo som «Uranium Heart» ­– men uten den lammende kulden som hindret utgivelsen fra å nå sitt potensiale. Varm og betryggende er låta isteden en perfekt ramme for Håviks vakre og klare stemme.

Det mindre minneverdige tredjesporet «All For Love» lukter på sin side mer av det omtalte overskuddsmaterialet, før duoen – godt hjulpet av Øystein Moen og Kristoffer Bonsaksen – avrunder på sitt minst stereotypiske med den stampende sjarmerende «Never Been Less Loved».

Mindre elsket enn dette har Highasakite derimot utvilsomt vært tidligere, og noe sier meg at godformen vil være på plass igjen når femtealbumet eventuelt måtte komme.