Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- På vei ut av misbruket

Mens Ally McBeal flørter med Robert Downey Jr. på norske skjermer, kjemper skuespilleren mot narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I juli fikk skuespilleren tre års betinget fengsel og ble dessuten dømt til ett år med avrusning. Slutter han ikke risikerer han å miste kontakten med sønnen Indio og fire års fengsel.

Sønnen er inpirasjonen

Nå forstår skuespilleren hvor viktig det er at han skjerper seg. Han sier han er på bedringens vei, og hans største glede nå er å få treffe den sjuårige sønnen.

Indio har han sammen med skuespilleren Deborah Falconer. Paret ble skilt da Downey fikk alvorlige dopproblemer. Høsten 1996 ble han tatt med heroin.

I rettsalen i Los Angeles fortalte Downey nylig om sine framskritt.

- Jeg konsentrerer meg om å bli frisk nå. Og med ydmykhet vil jeg la retten vite at jeg setter stor pris på at dere lar meg fortsette, sa Downey til dommer Randall White, skriver Expressen.

Kokain og valium

25. november i fjor ble skuespilleren tatt for besittelse av kokain og valium på et hotell i Palm Springs. I april i år ble han pågrepet i forvirret tilstand i Culver City.

Domstolen ville idømme fire års fengsel, men hans advokater lykkes i å framforhandle en avtale som innebar innleggelse på avrusning.

Robert Downey Jr. har fått en Golden Globe og ble nominert til en Emmy for rollen i Ally McBeal. Etter uhellet i fjor fikk han sparken fra serien. Nå er Ally lykkelig på norsk tv, men det spørs altså hvor lenge hun får beholde kjæresten sin.

- Dere får tilbake Robert igjen på skjermen, det lover jeg. Men nå fokuserer han på sitt personlige liv, sa hans avdokat James Epstein utenfor rettslokalet. Hans klient var beordret til retten for å fortelle om sin progresjon.

Hele Norges coronakart