Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

På video med Mutter

Oppturer i kø for TrondheimSolistene: Nå skal de på video og USA-turné med Anne-Sophie Mutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For orkesteret handler det nå om langt mer enn en plateinnspilling sammen med stjernefiolinisten: Orkesteret skal i løpet av sommeren delta i en påkostet videoinnspilling, og seinere turnere med Mutter i USA.

Dette er status når Anne-Sophie Mutter og TrondheimSolistene avslutter sin turné med konsert i Madrid i kveld.

Mandag kveld gjorde Deutsche Grammophon opptak av Vivaldis «De fire årstider» under konserten i Tivoli i København. Perfeksjonisten Mutter hadde også sørget for opptaksmuligheter under prøvene like før konserten og i timene umiddelbart etter. Deutsche Grammophon-ledelsen uttrykte etterpå en usedvanlig begeistring for de unge musikerne.

- Det er åpenbart at Anne-Sophie Mutter ønsker seg en helt spesiell versjon av «Årstidene» når hun nå spiller den inn og utgir den på nytt. Videoen skal spilles inn i Tyskland i løpet av sommeren, noen av Tysklands beste krefter skal allerede være i gang med forberedelsene, sier Trine Knutsen hos TrondheimSolistene.

- Når legger dere ut på tur i USA?

- Tidspunktet er ikke fastsatt ennå, men det tar lang tid å planlegge noe slikt. Nå får vi først konsentrere oss om CD-en, men det er klart at for TrondheimSolistene er dette et eventyr og langt på vei et stort internasjonalt gjennombrudd, sier Knutsen.