DEBATT

Arbeiderpartiet:

På villspor i sin «minoritetsjakt»

Det er ikke mangel på mennesker med minoritetsbakgrunn i Arbeiderpartiet. Problemet er at partiet ikke løfter dem opp og fram.

ØNSKER MEDLEMMER MED MINORITETSBAKGRUNN: Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre. Foto: Hans Arne Vedlog
ØNSKER MEDLEMMER MED MINORITETSBAKGRUNN: Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Vi ble overrasket og litt sjokkert da vi leste i Dagbladet den 24. juni at Arbeiderpartiet har satt ned et utvalg for å finne flere medlemmer med minoritetsbakgrunn som også vil ta på seg verv i partiet.

Mani Hussaini, som skal lede utvalget, sier blant annet at «mange med minoritetsbakgrunn vet ikke at det er gratis og mulig for alle å engasjere seg i politisk arbeid».

Med denne uttalelsen virker det som om problemet ligger i at folk med minoritetsbakgrunn ikke har nok kunnskap om hvordan de kan bli politisk engasjerte, og dermed er det mangel på minoriteter i partiet.

Vi synes premisset Arbeiderpartiet legger for utvalget er feil. Arbeiderpartiet har aktive medlemmer med minoritetsbakgrunn over hele landet, men de får sjeldent sentrale verv og posisjoner innad i organisasjonen. Å gi mennesker med minoritetsbakgrunn verv i partiet kan også gjøre rekrutteringen partiet nå vil jobbe med lettere.

I Arbeiderpartiet har vi en stolt tradisjon med å ha 50/50 menn og kvinner på valglistene. Dessverre ser vi at politikere med minoritetsbakgrunn ofte ikke konkurrerer på lik linje med kandidater av samme kjønn. Istedenfor ender de opp med å konkurrere mot hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer