Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Paal Flaata: - Savnet etter lillejenta forsvinner ikke

Konsertrunde og nytt album på trappene.

DRAMMEN (Dagbladet): Da to Rockefeller-konserter ble utsolgt på rekordtid, forsto Paal Flaata og Midnight Choir at de langt ifra var glemt.

Det er 12 år siden Grenlandsbandet sto på en scene sammen, søndag og mandag fyller det Rockefeller til randen.

Datteren døde - Jeg har hatt andre ting å tenke på de siste åra, men det er klart det var hyggelig at Rockefeller ville ha oss med på sitt 30-års jubileum. Vi snakket sammen, og takket ja, forteller sanger og frontfigur Flaata.

I desember i fjor døde Dina, fjorten måneder gammel. Hun var datteren til Paal og Stine Sollie Flaata.

- Det er fremdeles tungt og vanskelig. Savnet etter lillejenta forsvinner ikke, sier Paal, som fortalte til Dagbladet om familiens store sorg da datteren døde (krever innlogging).

Klar for ny plate Men livet må gå videre, og selv om Paal Flaata det siste året har måttet avlyse flere solokonserter, gleder han seg å blåse liv i Midnight Choir, et av 90-tallets mest populære og skjellsettende norske band. I 1998 fikk bandet Spellemannprisen.

- Det ligger i kortene at det blir et nytt album, sier Paal Flaata.

Låtskriver Al DeLoner nikker, smiler sine grimaser og gestikulerer og forteller at han har masse låter som ligger å venter på Midnight Choir, som også består av lillebroren til Al (Atle), Ron Olsen.

Madrugadas storebror Bandet ble dannet på begynnelsen av 90-tallet og ga ut fem album fram til det endelige bruddet i 2004. Da hadde mange konflikter ridd gjengen. Gutta har aldri selv tvilt på bandets kvaliteter, men ble overrasket over at en rekke konsertarrangører ville ha dem - inkludert Øyafestivalen til sommeren.

- Vi har hatt lite kontakt med hverandre de siste ti åra, men nå føles det riktig å finne tilbake til de gamle tonene, sier DeLoner.

Bandet har hatt et par øvinger, og Dagbladet var til stedet på en av dem i Drammens rockstue, Union Scene. Det låter like storslått og majestetisk som for 15-20 år siden: som en storebror til Madrugada - for det er lett å høre slektskapet mellom dem.

«Olsen's Lot» på vinyl - Vi kom noen år før Madrugada. De videreforedlet den hardeste og mest rocka delen av Midnight Choir, men har mindre av det akustiske og rolige. Man kan nok høre slektskapet mellom oss. Det er utrolig hyggelig at folk har savnet oss, sier DeLoner.

Det er ikke bare comebacket på scenen som opptar gutta. Mandag gir de ut albumet «Olsen's Lot» for første gang på vinyl.

- Dobbel vinyl med ti bonuslåter som aldri før er gitt ut. «Olsen's Lot» fikk aldri den oppmerksomheten det fortjente. Vi promoterte aldri plata. Jeg dro til London og begynte å skrive det som ble albumet «Amsterdam Stranded», sier DeLoner.

- Nå tar vi tak i «Olsen's Lot», en kulturarv vi kan være stolte av, sier Ron Olsen.

Mandag ettermiddag spiller bandet en minikonsert og signerer albumet på Big Dipper i Oslo.

SAMMEN IGJEN: Midnight Choir har ikke spilt sammen på 12 år, men takket ja til å gjenforenes i regi av Rockefellers 30-års jubileum. Her ser vi Paal Flaata (foran), og brødrene Ron Olsen (til venstre) og Al DeLoner (Atle Bystrøm), litt eldre - men like spillesugne. Foto: Anders Grønneberg
MISTET LILLEJENTA: Paal Flaata og kona Stine Sollie Flaata mistet sin 14 måneder gamle datter Dina i desember i fjor. Hun var født med flere alvorlige lidelser. - Det er fremdeles tungt og vanskelig. Savnet forsvinner ikke, sier Paal Flaata. Foto: Lars Eivind Bones
MADRUGADAS STOREBROR: Dagbladet ble med Midnight Choir på øving. Det er ikke vanskelig å høre slektskapet til Madrugada, som kom fem år seinere. Det er bare å glede seg til majestetiske Mignight Choir 2016. Foto: Anders Grønneberg
FAR OG DATTER: Paal Flaata og datteren Dina, før hun døde. - Vi gjorde alt for henne. Kona var aldri borte fra henne én dag, nesten ikke jeg heller, bortsett fra de gangene jeg ikke avlyste konserter, sa han til Dagbladet da vi møtte familien før jul. Foto: Privat
«OLSEN's LOT»: Midnight Choir, fra venstre Ron Olsen, Al DeLoner og Paal Flaata, gir ut «Olsen's Lot» på vinyl - og har funnet tilbake til humoren og overskuddet og er klar for å gi ut ny plate nå når bandet nå gjør konsertcomeback. Foto: Anders Grønneberg
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media