Paal Flaata tolker en legendarisk sanger fra Texas

Wandrups utvalgte: Midnight Choir-vokalisten synger låter av Townes Van Zandt.

NY PLATE: Paal Flaata utgir i disse dager soloalbumet "Come Tomorrow", med sanger skrevet av den legendariske Townes Van Zandt. Foto: NTB scanpix/Gonzales Photo/Stian Schløsser Møller
NY PLATE: Paal Flaata utgir i disse dager soloalbumet "Come Tomorrow", med sanger skrevet av den legendariske Townes Van Zandt. Foto: NTB scanpix/Gonzales Photo/Stian Schløsser Møller

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Paal Flaata har en av de flotteste stemmene i norsk musikkliv. Han er en rock’n’roll-crooner av de sjeldne, enten han er vokalist i Midnight Choir, deltar på konserter med Elvis-låter eller spiller inn sanger av Chip Taylor. Det er med den største forventning man setter på en ny plate med denne mannen.

Nå er han ute med en ny soloplate, «Come Tomorrow», der han synger låter skrevet av den legendariske Texas-sangeren Townes Van Zandt (1944-1997). Van Zandt er en av de fineste, amerikanske låtskriverne noensinne. Men han levde et hardt liv, i hårfin balanse mellom familieliv i Nashville, langvarige turneer og perioder med sammenbrudd, rus og psykisk lidelse. Men for noen sanger han skrev underveis!

På dette helstøpte albumet blir låtene omfavnet av Flaata i selskap med en rekke førsteklasses musikere. Han har også med seg datteren Maia på tittelsporet. De får fram melankolien og den såre lidenskapen i Van Zandts poetiske verk.

Klokt nok har Flaata droppet kjente sanger som «If I Needed You» eller «Pancho and Lefty», som fins i flotte versjoner med henholdsvis Emmylou Harris og Willie Nelson. Men det er bare å sette seg ned og nyte «Flyin’ Shoes», «Our Mother The Mountain» og «Quicksilver Dreams of Maria». For oss som var så heldige å få oppleve Townes på Cruise Kafé på 1990-tallet, vekket plata vemodige minner om skjønnhet og smerte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer