MER ACTION: Javier Pena (Pedro Pascal) prøver å bryte ned Calikartellet i tredje sesong av Narcos. Video: Netflix. Vis mer Vis mer

Narcos

Pablo Escobars bror snakker ut etter «Narcos»-drapet:
- Netflix bør hyre inn leiemordere

Sier at strømmegiganten må eliminere alle trusler.

(Dagbladet): Søndag kom nyheten om at en 37 år gammel mann som jobbet for den populære Netflix-serien «Narcos», ble skutt og drept 11. september, mens han var på jobb for serieskaperne i Mexico.

NARKOBARON: Wagner Moura spiller avdøde Pablo Escobar i Netflix-serien «Narcos». Nå ber broren til Pablo Netflix ta forholdsregler, etter at en ansatt ble skutt og drept i Mexico. Foto: Netflix
NARKOBARON: Wagner Moura spiller avdøde Pablo Escobar i Netflix-serien «Narcos». Nå ber broren til Pablo Netflix ta forholdsregler, etter at en ansatt ble skutt og drept i Mexico. Foto: Netflix Vis mer

Carlos Muñoz Portal ble drept mens han jobbet med å finne steder å spille inn sesong fire av den populære serien. Drapet skjedde utenfor Mexico City.

«Leiemordersjefen»

I sammenheng med drapet har The Hollywood Reporter pratet med broren til den avdøde kokainkongen Pablo Escobar, som var sentral i sesong 1 og 2 av tv-serien. Roberto De Jesus Escobar Gaviria (71) heter broren, som gjennom 80-tallet fungerte som Pablos øverste regnskapsfører.

Han hadde også ansvaret for Medellin-kartellets leiemordere, noe som ga ham kallenavnet «leiemordersjefen». Han ble fengslet i 1993 og satt i ti år, skriver The Hollywood Reporter. En brevbombe han mottok i fengselet gjorde ham delvis blind og døv.

I jungelen med Pablo

I tillegg til å ha saksøkt Netflix for én milliard dollar grunnet det han hevder er rettighetsbrudd på brorens ettermæle, ber han strømmegiganten ta sine forholdsregler når de skal lage en ny sesong av «Narcos».

- Man må eliminere alle trusler. Da jeg vandret i jungelen med to millioner dollar i en bag sammen med Pablo, og hæren lette etter oss, begynte de plutselig å skyte. Jeg, Pablo og noen sikkerhetsfolk løp til en liten elv og svømte vekk. Det ble gjort uten våpen. Har du intellekt, trenger du ikke våpen. Netflix bør derfor tilby sine ansatte leiemordere som sikkerhet, sier Escobar Gaviria.

Videre forteller han Netflix og folket som jobber i teknologiområdet Silicon Valley i USA en ting eller to om livet.

- De vet ingenting om livet og ville aldri våget å overleve i jungelen i Medellin eller Colombia. Det har jeg gjort. Mødrene deres skulle latt dem bli i magen. Det er det vi sier om folk som det dersom de kommer til Colombia.

Fjernet video

Om ikke leiemordere skal på lønningslista, har Netflix i det minste tatt andre forholdsregler etter drapet på lokasjonsspeideren.

I dag skriver The Wrap at Netflix nå har fjernet det som beskrives som en upassende video. Klippet viser skuespillerne som portretterer det beryktede Cali-kartellet i sesong tre av «Narcos».

I klippet ser man Alberto Ammann, Damián Alcázar, Francisco Denis og Pêpê Rapazote i karakter som henholdsvis kokainbaronene Pacho Herrera, Gilberto Rodríguez, Miguel Rodríguez og Chepe Santacruz Londoño.

PROMO: Reklamen har blitt slettet. Video: Netflix Vis mer Vis mer

Drapstrusler

I et humoristisk forsøk på å forhindre ulovlig nedlasting, drapstruer de nettpirater med bannskap og trusler.

«Vi har kuler til deg, familien din og alle du sender til møkkanettsteder med masse ulovlig popup-reklamer», sier «Gilberto Rodríguez».

Videoen ble ifølge The Wrap lastet opp 5. september, og fjernet mellom 15. og 18. september. Om det er en direkte sammenheng mellom drapet og at videoen er fjernet, vites ikke, men før hendelsen hadde den fått flere negative tilbakemeldinger fra seere og fans.