Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Paddeflat og karakterløs

Katrine Moholts «Sweethearts».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Noen ganger kan et skarve presseskriv si mer enn tusen dybdeintervjuer. «Hele Norges Katrine Moholt er ute med albumet ’Sweethearts’. Plata er en blanding av folkekjære klassikere og nye låter skrevet spesielt for Katrine. Den kjente og kjære programlederen fra ’Jakten på Kjærligheten’ og ’Allsang på grensen’ viser med dette albumet at hun har flere strenger å spille på», står det i papirene som følger Moholts debutalbum.

Det er med andre ord ingen tvil om hvor lista er lagt.

Sukkersøtt

På «Sweethearts» er det FOLKEKJÆRHETEN som står i sentrum, tett fulgt av sukkersøtheten, nabojenteappellen og tv-tryne-gjenkjennelsen. Men akkurat som i Roman Polanskis syttitallsklassiker «Rosemary’s baby» (der den som har inngått en pakt med djevelen til slutt viset seg å være én man har blitt glad i og stoler på), så må man være forsiktig med hvem man velger å slippe inn i stua.

For når «Sweethearts» er like blottet for ambisjoner som et rumpetroll, hva er da motivasjonen bak plata? Moholt spiller på kjekk-og-grei-imaget fra TV 2, synger seksti-og syttitallshitene «Then he kissed me» og «(I never promised you a) Rose Garden» og «They Don’t Know» som om hun har kjeften full av sukkerspinn, men presterer ikke annet enn å redusere låtene til intetsigende dansebandgraut strippet for all opprinnelig mening.

Som om det ikke allerede var respektløst nok å feilstave navnet til låtskriver Kirsty MacColl i covernotatene.


Anti
Men så virker «Sweethearts» også mer som et antialbum, enn et seriøst plateprodukt. Skiva humper mer enn melkeruta.

Og der Moholts vokal, riktignok paddeflat og karakterløs, BURDE vært albumets sentrum, overdøves den av Ole Evenrudes trollete produksjonsgrep. Aldri så vondt at det ikke er godt for noe.

NABOJENTA: På «Sweethearts» er det FOLKEKJÆRHETEN som står i sentrum, tett fulgt av sukkersøtheten, nabojenteappellen og tv-tryne-gjenkjennelsen. Foto: SCANPIX
NABOJENTA: På «Sweethearts» er det FOLKEKJÆRHETEN som står i sentrum, tett fulgt av sukkersøtheten, nabojenteappellen og tv-tryne-gjenkjennelsen. Foto: SCANPIX Vis mer
image: - Paddeflat og karakterløs
Katrine Moholt «Sweethearts»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!