Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse «Den utrolige historien om den kjempestore pæra», Nationaltheatret:

Pærefest for hele familien

Ære være pære. «Den utrolige historien om den kjempestore pæra» er et innholdsrikt fruktfat av en forestilling.

PÆREVENTYR: Den kjempestore pæra er, på Nationaltheatret, om lag fire meter høy, og den kan brukes til så mangt. Foto: Øyvind Eide, Nationaltheatret
PÆREVENTYR: Den kjempestore pæra er, på Nationaltheatret, om lag fire meter høy, og den kan brukes til så mangt. Foto: Øyvind Eide, NationaltheatretVis mer

TEATER: Nationaltheatrets kjempestore pære er rundt fire meter høy. Det er fire meter med mye gøy.

«Den utrolige historien om den kjempestore pæra» (fra nå av kalt «pæra») er blitt en pærefest for store og små: I sang og musikk, i dukkespill og i menneskespill, og ikke minst i alt som her er å se på.

Scenograf Even Børsum, kostymedesigner Ingrid Nylander, dukkemaker Marthe Brandt og lysdesigner Øyvind Wangensteen har fått boltre seg, og de har skapt et Solby, senere Kvistiania, som er fullt av lekne detaljer, til lands og til vanns og i luften med.

Storsatsing

Fortellingen er altså den som også fortelles i den danske barneboka med samme tittel, ei bok som ble skrevet i 2011 og som allerede har rukket å bli film. Men på Nationaltheatret er «pæra» unektelig teater, og forestillingen står velsignet langt fra illustrert opplesning. Den bruker et rikt utvalg scenetriks, blant dem røykmaskiner og flyve-wirer, balkongspill og selvkommenterende brudd med handlingen, tredimensjonale omdreininger, trappekomikk og parykkmoro, menn i kvinnekostymer, dukkeutvidelser av rollegalleriet, sparkesykler, maskespill og mystiske tekniske oppfinnelser som blinker og lager lyd.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.