Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse «Den utrolige historien om den kjempestore pæra», Nationaltheatret:

Pærefest for hele familien

Ære være pære. «Den utrolige historien om den kjempestore pæra» er et innholdsrikt fruktfat av en forestilling.

PÆREVENTYR: Den kjempestore pæra er, på Nationaltheatret, om lag fire meter høy, og den kan brukes til så mangt. Foto: Øyvind Eide, Nationaltheatret
PÆREVENTYR: Den kjempestore pæra er, på Nationaltheatret, om lag fire meter høy, og den kan brukes til så mangt. Foto: Øyvind Eide, Nationaltheatret Vis mer

TEATER: Nationaltheatrets kjempestore pære er rundt fire meter høy. Det er fire meter med mye gøy.

«Den utrolige historien om den kjempestore pæra» (fra nå av kalt «pæra») er blitt en pærefest for store og små: I sang og musikk, i dukkespill og i menneskespill, og ikke minst i alt som her er å se på.

Scenograf Even Børsum, kostymedesigner Ingrid Nylander, dukkemaker Marthe Brandt og lysdesigner Øyvind Wangensteen har fått boltre seg, og de har skapt et Solby, senere Kvistiania, som er fullt av lekne detaljer, til lands og til vanns og i luften med.

Storsatsing

Fortellingen er altså den som også fortelles i den danske barneboka med samme tittel, ei bok som ble skrevet i 2011 og som allerede har rukket å bli film. Men på Nationaltheatret er «pæra» unektelig teater, og forestillingen står velsignet langt fra illustrert opplesning. Den bruker et rikt utvalg scenetriks, blant dem røykmaskiner og flyve-wirer, balkongspill og selvkommenterende brudd med handlingen, tredimensjonale omdreininger, trappekomikk og parykkmoro, menn i kvinnekostymer, dukkeutvidelser av rollegalleriet, sparkesykler, maskespill og mystiske tekniske oppfinnelser som blinker og lager lyd.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?