Hijab-debatten

- Påfallende at kulturministeren går ut slik hun gjør

Kulturminister Linda Hofstad Helleland får krass kritikk etter utspill der hun trekker linjer mellom hijab-saken og korsnekt-saken i NRK.

TREKKER OVERRASKENDE PARALLELLER: Kulturminister Linda Hofstad Helleland trekker linjer mellom hijab-saken og korsnekt-saken i NRK. Foto: NTB scanpix
TREKKER OVERRASKENDE PARALLELLER: Kulturminister Linda Hofstad Helleland trekker linjer mellom hijab-saken og korsnekt-saken i NRK. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Medieprofessor Knut Lundby mener Helleland blander kortene i hijab-utspill. Dette etter at kulturminister Linda Hofstad Helleland i Vårt Land i går gikk ut med støtte til NRKs avgjørelse om å la programleder Faten Mahdi Al-Husseini bruke hijab på skjermen.

Bakgrunnen for saken er at «Faten tar valget» har skapt debatt og vakt klagestorm mot NRK allerede før programmet i det hele tatt er sendt.

I intervjuet med Vårt Land trekker Helleland paralleller til saken der nyhetsanker Siv Kristin Sællmann i 2013 ble nektet å bruke et kors-smykke under sending. Det var kulturministeren selv som tok kontakt med avisa for å si sin mening om saken.

- Jeg tolker det at Faten får bruke hijab som at NRK har gjort seg erfaringer fra Sællmann-saken. Jeg opplever at NRK viser et annet standpunkt i dag enn i 2013, og at de er tydelige på at man ikke skal ha berøringsangst for religiøse symboler. Slik jeg tolker det har NRK i dag falt på en helt annen avgjørelse enn de gjorde i 2013, sier hun til Vårt Land.

Det er denne sammenligningen professor Lundby ved Universitetet i Oslo reagerer på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer