SVARER KRITIKERNE: I dag møter Fredrik Skavlan selv i Kringkastingsrådet for å forsvare intervjuet han gjorde med den svenske politikeren Jimmie Åkesson. I et innlegg i VG fredag morgen skriver han om vurderingene redaksjonen gjorde. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SVARER KRITIKERNE: I dag møter Fredrik Skavlan selv i Kringkastingsrådet for å forsvare intervjuet han gjorde med den svenske politikeren Jimmie Åkesson. I et innlegg i VG fredag morgen skriver han om vurderingene redaksjonen gjorde. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Pågående var jeg. Og jeg avbrøt ham også

Fredrik Skavlan om det omstridte Jimmie Åkesson-intervjuet.

(Dagbladet): Intervjuet Fredrik Skavlan gjorde med partileder for Sverigedemokratarna Jimmie Åkesson i slutten av mars har fått mye kritikk, men også mye støtte.

Kringkastingsrådet har fått flere klager enn noensinne, hele 3600 stk. I dag klokka ni behandles saken i rådet, der Fredrik Skavlan selv skal forsvare seg selv.

I et innlegg i VG torsdag svarer talkshowverten kritikerne.

- Ville vært en umyndiggjøring I innlegget tar Skavlan for seg flere påstander Kringkastingsrådet har bedt om å få svar på.

Åkesson hadde vært borte fra politikken i et halvt år da han gjorde intervjuet, på grunn av psykisk sykdom. Én av påstandene rådet har bedt Skavlan svare på er at Åkesson ikke var frisk da intervjuet ble gjort.

«Å bestride Jimmie Åkesson selv, hans parti og behandlende psykolog på dette punkt ville vært en umyndiggjøring av Åkesson», skriver Skavlan om påstanden.

- Jeg avbrøt ham også Om påstanden om at Skavlan var for aggressiv, skriver han:

«Å protestere mot å bli kalt aggressiv kan jo lett tolkes som en bekreftelse, men det var jeg altså ikke. Men pågående var jeg. Og jeg avbrøt ham også. Slik politikere flest er vant til, når de drevent smetter inn ferdigformulert politikk i stedet for å reflektere over spørsmålet», skriver han.

Dagbladet.no følger Kringkastingsrådets møte fortløpende gjennom dagen fra klokka 09.00.