- Pakk sammen

- Global Money Games er både litt morsomt og litt tragisk. Jeg skjønte ikke hvordan dette konseptet skulle kunne fungere, og det gjorde det heller ikke. Selvfølgelig er det trist for investorene. De ble nok forledet av tallene de ble presentert for på forhånd.

Børsbobla sprekker

Trygve Hegnar, investor, redaktør, multimillionær og børsekspert, ser ikke noe håp for det kriserammede Global Money Games. Allerede før spillet var på lufta dømte han konseptet nord og ned. Det er ingen etterpåklok Hegnar som strør salt i sårene på GMG-investorene.

Dødfødt

- Konseptet var bare helt feil! Å tro at noen er så gode at de kan plukke ut børsvinnere dag etter dag verden rundt er naivt. Og fins det slike folk så får de jobb hos meg på dagen, sier Hegnar, og stikker ikke under en stol at lønna han da ville tilby vil kunne matche spillegevinstene - og vel så det.

Trist

- De regnet med over 30000 spillere daglig, og et overskudd første år på 150 millioner. Når besøkstallet ligger på 100 spillere, og lavere, daglig er det trist. Og da sier det seg selv at det blir lite til premier og dårlige utsikter til et overskudd.

For meg er det en gåte at de kunne tro på dette konseptet selv, sier Hegnar.

- Jeg tror investorene ble forledet. De lot seg blende av tallene som var ganget opp litt for mange ganger, viste det seg. Synd for dem.

- Mest sannsynlig har de ansvarlige ubevisst bløffet hele veien, antyder Hegnar.

- Legg ned!

- Hva med gründerne som solgte seg ned mens andre ble lokket inn av flotte prognoser?

- Det er det eneste lure de gjorde. De sikret gevinsten og trakk seg ut, samtidig som de beholdt noen aksjer. Kanskje trodde de ikke helt på konseptet selv, heller. Men dermed kom jo de andre ille ut. Det jeg finner grunn til å rose dem for, er at de var ærlige nok til å sende ut aksjonærinformasjon der de fortalte om situasjonen for selskapet, til tross for at den var dyster.

- Hva er ditt beste råd til Global Money Games?

- Slik det ser ut i dag er det bare å legge ned. Med et så elendig tall på spillere, 100 om dagen, hjelper det ikke om de skulle klare å øke litt. Det vil ikke holde likevel. 100 spillere - det er null i denne sammenhengen. De kan pakke sammen. Det er jo ingen som bryr seg om å spille likevel, slutter Trygve Hegnar.