Påkostet, hjernedød popcornunderholdning

FILM: Nicolas Cage er tilbake. Og han er like uttrykksløs som tidligere. «Indiana Jones»-kopien «National Treasure» (2004) spilte inn nærmere 350 millioner dollar verden over. Oppfølgeren kommer derfor ikke som noen stor overraskelse. At «National Treasure: Book of Secrets» i løpet av sin første måned i USA har spilt inn over 230 millioner dollar, gjør antakeligvis sitt til at en film nummer tre allerede er under planlegging. Men oppfølger og store penger til tross, særlig god er filmen ikke.

«National Treasure: Book of Secrets» minner mest om en middels berg-og-dal-bane. Du veit hva du får. Du får det servert sånn passe uinteressant. Men samtidig inneholder turen et par kraftige magesug. Ikke misforstå. Filmen er produsert av Walt Disney og vil antakelig være et lite eventyr for de aller barnligste. Kort fortalt handler det om losjer, kodeknekking, hemmeligheter og farer.

Det er til tider utrolig dumt og manuset spriker i alle retninger, men samtidig er filmen påkostet som fy, og inneholder en håndfull imponerende biljakter og store, gjennomførte ideer, der både Buckingham Palace og det Det hvite hus blir utsatt for konspirasjonsteorier.