Påkostet rutine

Trøtt Vår

Programledere:

TV 2 er flinke til å bruke penga der de synes. Her var det to magasinverter, Eli Strand og Jan Øyvind Helgesen, samt Vår Staude og økonomiredaktør Gunnar Stavrum til å ta nyhetene. Og en værdame - på bånd fra søndag. Her syntes tryggheten og rutinen i flere år med morgensendinger, vekslingene gikk smidig, og tonen var studioledig.

Profil:

Det ligger i tittelen: «God morgen!» vil være et positivt morgenmagasin, med mange magasin- og feature-komponenter. Dagen starter med nyhetspreg og slutter i ukebladfarger. Og stemningen er «hjemme hos».

Nyheter:

Klar opprustet i høst - utfordringen blir hva som blir igjen etter at kveldssendingene har forsynt seg i boet. Økonomi-journalistikken ved Gunnar Stavrum var en positiv overraskelse - mer fokusert og variert enn NRKs gjentatte asiatiske børsindekser.

Studiomiljø:

Nytt studio med stil: Kjøkkenutstyret er sponset av Gaggenau. Det er koselig og pent med glassboller, frukt på bordet og alt klart for kjøkkenbenkprat. Hyggelig for alle som liker det koselig.

Styrke:

Rutine og erfaring. Der NRK har som hovedmål å presentere nyheter, ønsker TV 2 å trekke seere. Det vil de klare - på sine kommersielle premisser. Pluss for barne-TV, og for variert utvalg gjester.

Svakhet:

TV 2 bruker morgensendingene til effektivt profileringsarbeid - slik de gjorde i går med bred dekning av «Hotell Cæsar»s sesongåpning. Samtidig må de passe seg så de ikke blir for interne, eller pludrete, med all hyggepraten - men den balansen holdt de i går.

Tabber:

Værdamen hygge-forsnakket seg og «røpet» at værmeldingen var et opptak, en grafikk kom rett over ansiktet til Vår Staude, og Jan Øyvind Helgesen hadde en litt vel alvorlig intro til barne-TV-seksjonen.

FERSKE: Eli Srtand og Jan Øyvind Helgesen lager hygge-TV som tåler en stund.