Pål Løkkeberg er død

Film- og sceneinstuktøren Pål Løkkeberg døde i dag, 63 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Løkkeberg var helt fra 1970 til sin død tilknyttet Nationaltheatret som instruktør. På 60-tallet gjorde han seg bemerket som regissør for flere filmer. Han sto også bak en en serie fjernsynsteaterproduksjoner. Løkkeberg gjestet en rekke ganger som instruktør på andre teaterscener enn hans egen, både hjemme og i utlandet.

 I 1973 vant Løkkeberg kritikerprisen for sin og Nationaltheatrets versjon av Ibsens «Gjengangere». For regien i «Cuba Libre» fikk Løkkeberg Amanda-prisen for beste fjernsynsproduksjon i 1990.

  På Løkkeberg debuterte som instruktør i 1961 ved Oslo nye Teater. Han hadde bakgrunn fra fransk filmskole. På 60-tallet kom også filmene «Liv og Exit», som vakte betydelig oppsikt.

  Innenfor det samme tiåret satte Løkkeberg bl.a. opp Kafka-, Pinter- og Anouihl-forestillinger i Fjernsynsteateret.

  Fra 1970 var Løkkebergs faste tilknytningspunkt Nationaltheatret. Dette året satte han opp «Hjemkomst» av Harold Pinter her.

  Pål Løkkeberg gjestet flere ganger ved det Kgl Theater i København, senest med Tom Stoppards «Arkadia» i 1995. Hans siste forestilling på Nationaltheatret var publikumssuksessen «Kunst» av Jasmine Reza i fjor.

(NTB)

VAR INSTRUKTØR: Pål Løkkeberg mottok i 1990 Amanda-prisen for beste TV-produksjon, Cuba Libre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer