Pål Steigan slår tilbake mot folkemord-anklager

- Det er helt hårreisende å skrive tre sider om Kambodsjas tragedie og nevne meg et utall ganger, men ikke Henry Kissinger, sier Pål Steigan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I Dagbladet i går og i dag angriper statsviter Bernt Hagtvet Pål Steigan, og mener han som leder av partiet AKP på 1970-tallet har et personlig ansvar for folkemordene i Kambodsja.

- Hva mener du om rettsoppgjøret i Kambodsja?

- Jeg har vært tilhenger av et sånt tribunal lenge. Det bør utforske alle forbrytelser mot menneskeheten i Kambodsja fra den amerikanske invasjonen i 1970 til i dag, sier Steigan.

- Hagtvet beskylder deg for konkret støttearbeid til folkemord?

- Hagtvet holder systematisk USAs folkemord i Kambodsja utenfor den offentlige debatten. Amerikanere drepte 500000 mennesker med teppebombing. Det vil han ikke snakke om.

- Er ikke dette å svare med motanklager?

- Nei, jeg hevder at Pol Pots regime aldri var marxistisk. Det bryter på grunnleggende punkter med hele teorigrunnlaget til Marx. Det skjønte jeg ikke da, men det har jeg skjønt i 20 år nå. - Men det har ikke Hagtvet fått med seg?

- Jeg tror ikke Hagtvet er seriøst opptatt av debatt. Jeg har tidligere gitt ham fyldig svar og stilt en del spørsmål tilbake. Nå kommer han et halvt år seinere og bare delvis referer til mitt innlegg. Det er et brudd på elementær debattskikk, sier Steigan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer