Pål T. gir seg

Over fem år som nyhetsanker og høyprofilert TV2-mann er nok for Pål T. Jørgensen (46), som nå forlater makkeren Davy Wathne i Bergen for å bli politisk reporter i TV2 i Oslo. Fredag leder han sin siste nyhetssending.

Dermed mister også flyselskapene en god kunde. Siden februar 1993 har Pål T. Jørgensen lest nyheter på TV2 annenhver uke, og siden september i fjor hver eneste uke. Hele tida har han pendlet mellom Oslo og Bergen. Tirsdag ga han beskjed om at han ikke ville mer.

Fikk tilbud

- Høyst udramatisk, sier Jørgensen selv.

- Jeg har lyst til å drive med aktiv journalistikk, og ønsker å bli reporter igjen.
Jørgensen fikk det han omtaler som et generøst tilbud fra TV2 om å fortsette, men takket nei. Nå tar han en lang ferie før han melder seg til tjeneste for sin nye sjef Stein Kåre Kristiansen i politisk avdeling.

- Det ser jeg fram til. Vi har kjent hverandre siden guttedagene og har jobbet sammen før, sier Jørgensen.

I arbeid?

- Hva, skal han i annet arbeid eller skal han i arbeid? Hvem skal være støttekontakt, da? spør makker Wathne, som synes det er på tide at noen andre passer på ham. Han ser fram til en fredeligere tilværelse, men legger til i en noe mer alvorlig tone at han selvfølgelig vil bli savnet.

- Han har vært en dyktig miljøfaktor og rollefigur, sier Wathne og får det beste skussmål tilbake fra Jørgensen.
Nyhetsredaktør Bjarne Berg sier til Dagbladet at han har forståelse for at Jørgensen trenger et pusterom. Han opplyser at sommerkabalen ble lagt for lenge siden, og at TV2 fra høsten vil bygge en kabal rundt Vår Staude og Nils Gunnar Lie som nyhetsankere.