Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pål T. Jørgensen raser mot TV 2-ledelsen

Mener TV 2-direktør Trond Kvernstrøm kamuflerer kanalens dårlige seertall.

(Dagbladet): TV 2-profil Pål T. Jørgensen raser mot egne sjefer etter de svake seertallene TV 2 har hatt i år. Dagens Næringsliv har fått tilgang til TV 2s interne diskusjonssider der utenrikssreporteren Pål T. Jørgensen anklager programdirektør Trond H. Kvernstrøm for å kamuflere dårlige seertall og behandle de ansatte som ignoranter.

Dagbladet har vært i kontakt med Pål T. Jørgensen som bekrefter den interne diskusjonen, men han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Jørgensen, som har vært ansatt i kanalen siden oppstarten i 1992, tar et kraftig oppgjør med det han mener har vært et forsøk på å kamuflere de dårlige tallene.

«Jeg forstår ledelsens behov for å skape litt optimisme og stå-påvilje i bedriften. Men det gjøres ikke med å forsøke å kamuflere dårlige resultater og behandle oss ansatte som ignoranter. Si det heller som det er; markedsandelen ifjor var ikke på langt nær gode nok, spesielt ikke pengebruken tatt i betraktning».

TV 2s markedsandel og seertall har vært historisk dårlig det siste året.

I første halvdel av 2015 var markedsandelen nede i rundt 16 prosent, noe som er TV 2s dårligste resultat på 20 år. Resultatet for hele fjoråret viser at markedsandelen endte på 18,2 prosent, som var en tilbakegang på over tre prosent fra 2014.

Ikke fornøyd Ifølge DN innrømmer Kvernstrøm på de interne nettsidene at han er «dritmisfornøyd» med markedsandelen, men poengterer at bransjen er i endring.

MISFORNØYD: Programdirektør Trond H. Kvernstrøm (t.h) i TV 2 er ikke fornøyd med seertallene. Her sammen med administrerende direktør Olav T. Sandnes .  Foto: NTB scanpix
MISFORNØYD: Programdirektør Trond H. Kvernstrøm (t.h) i TV 2 er ikke fornøyd med seertallene. Her sammen med administrerende direktør Olav T. Sandnes . Foto: NTB scanpix Vis mer

«Folk ser på tv på en helt annen måte enn tidligere, og utviklingen går lynraskt. Det er derfor viktig å se på helheten av vår operasjon og resultater. At vi øker formidabelt på TV 2 Sumo er fantastisk, for dette er inntekter som blir viktigere og viktigere for TV 2 i årene som kommer, og hvor vi har et stort forsprang på blant annet Discoverysystemet», skriver Kvernstrøm ifølge DN på diskusjonssiden.

Trond H. Kvernstrøm ønsker ikke å kommentere den interne diskusjonen, men sier til Dagbladet at han ikke er fornøyd med fjorårets tall for TV 2.

- Vi er fornøyd med fjorårsresultatene på gruppenivå, men det er ingen hemmelighet at vi er misfornøyde med seertallet på vår hovedkanal.

Klubbleder i TV 2, Henrikke Helland, ønsker ikke å kommentere det hun beskriver som en intern dialog mellom Pål T. Jørgensen og Trond Kvernstrøm. Hun er fornøyd med at dette diskuteres intern
 
- Vi er veldig glad for at det er takhøyde for å snakke om ting i TV 2 og at vi har interne kanaler for å gjøre det, sier Helland.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media