Pål T. Jørgensen raser mot TV2

- De raner oss.

GÅR HARDT UT MOT ARBEIDSGIVEREN: Pål T. Jørgensen raser ut mot TV2 og Alf Hildrums pensjonsplaner. - Det har aldri vært så dårlig stemning her som nå, uttaler Jørgensen til VG.  (FOTO: Jørn H.Moen / Dagbladet)
GÅR HARDT UT MOT ARBEIDSGIVEREN: Pål T. Jørgensen raser ut mot TV2 og Alf Hildrums pensjonsplaner. - Det har aldri vært så dårlig stemning her som nå, uttaler Jørgensen til VG. (FOTO: Jørn H.Moen / Dagbladet)Vis mer

||| (Dagbladet.no):- I løpet av de 17 årene jeg har jobbet i TV2, har det aldri vært så dårlig stemning som nå. Jeg har aldri gått ut mot TV2 tidligere, men nå er det et raseri og en frykt internt, sier Pål T. Jørgensen til VG i dag.

Bakgrunnen for Pål T. Jørgensens utspill i dag er TV2-sjef, Alf Hildrum, sin nye sparepakke. Der krever Hildrum at alle TV2-ansatte skal gå fra ytelsesbasert pensjon til innskuddsbasert pensjon, i tillegg til blant annet fem prosents lønnskutt.

-TV2 raner oss

- Ledelsen i TV2 raner oss for pensjonen vår. Midt i finanskrisen skal Alf Hildrum kaste bort pensjonen vår bort til spekulanter, raser Pål T. Jørgensen til VG.

Jørgensen forteller videre at han har vært med på dugnad tidligere, og er mer enn villig til å gå med på både nulloppgjør og lønnsreduksjon.

TV2s konserndirektør for informasjon, Rune Indrøy, opplyser overfor VG at ingenting er avgjort og at kanalen forhandler med klubbene om en rekke ting. Indrøy informerer også at Jørgensens utspill ikke kommer til å få noen følger.

- Hvis ansatte i TV2 ikke skal få gi uttrykk for meningene sine i en mediebedrift, bør vi gå inn i en annen bransje, sier Indrøy til VG.

Mener LO er med på å stjele pensjonen
- Eierne har tatt ut en milliard kroner i utbytte siden starten. Det er helt fint for oss at de tjener penger på investeringene sine, men hvis de må gå på pensjonene for å tjene mer penger, er grensen nådd.

Gjennom A-pressen er også LO deleier i TV2, og at representanter fra LO aksepterer den nye pensjonsordningen faller Jørgensen tungt for brystet.

- Jeg kan ikke skjønne at LO som eiere kan være med på dette. De er jo villige til å ta hele Norge i streik for å unngå akkurat det samme som de innfører i TV2, sier Jørgensen til VG, før han fortsetter:

- Vi er deleid av LO, og LO skal nå rappe pensjonen vår!