Palace- revolusjon

Kritikeryndlingene Palace of Pleasure er klare med sin tredje utgivelse. «Sexy», synes de fleste.

- Dette er absolutt siste låt! Takk skal dere ha!

Jørund Skaug i Palace of Pleasure setter i gang den mørke houselåta «Batboy» fra bandets ferske album «Popaganda» til stor glede for frammøtte kommunister (les: RVs Aslak Sira Myre) og andre spesielt inviterte til releasepartyet.

I halvannen time har bandet pumpet ut sin salige miks av psykedelia, funk, jazz, reggae og disco, og gjort utestedet Blå i Oslo om til en kokende dancegryte.

- Dette var moro. Alle låtene satt perfekt, sier en svett og smilende Sigmund Floyd etter konserten.

DAGEN ETTER SLIPPFESTEN kunne kvintetten våkne opp til stort sett gode anmeldelser av «Popaganda». Blant annet en femmer på terningen i Dagbladet og Aftenposten Aften. Dagsavisen, derimot, klasket til med konklusjonen «norsk nedtur».

- Den dårlige kritikken setter vi på kontoen for gamle rockere som syntes alt var bedre før. Noen kritikere vil ikke ha forandring, men det får dem. Man må jo bevege seg. Andre har kalt musikken vår for sexy, og det er mer stas, sier Jørund Skaug.

FOR ETTER SEKS års eksistens, to plater og en Spellemannpris for beste dancealbum, mener Palace of Pleasure at tiden er moden for forandring. Selv om de vet at både gamle fans og kritikere blir sure, endrer de nå stil. Det betyr blant annet at publikum skal aktiviseres.

- En av våre få målsettinger denne gangen er å få folk til å danse, sier Kjetil Hansen.

- Alle låtene på plata har vi tidligere spilt på konserter i Norge og Danmark, og vi har stort sett valgt ut dem som folk danset etter. I starten rugget de bare, illustrerer han på en anatomisk riktig måte.

Bandet startet da Stian Torgstensson og Jørund Skaug møttes på Blitz. Preget av favorittband som My Bloody Valtentine og Einstürzende Neubauten, laget de innadvendt musikk i kjelleren til Stians foreldre.

- Nå hører vi på mer variert musikk. Jeg liker for eksempel disco, sier Sigmund Floyd.

- Jeg hører på country, selv om det vel ikke er helt riktig å si, kommer det svakt fra Kjetil Hansen.

NÅ SKAL BANDET ut på turné, og kanskje er det noen der ute som kan hjelpe Palace-guttene med følgende:

- Navnet vårt er tatt fra et dataspill som heter Madame Singhs Palace of Pleasure. Det har vi dessverre bare sett i en postordrekatalog. Er det noen som har det, vil vi svært gjerne prøve det!