Palin skriver selvbiografi

Om sin «upretensiøse livsstil».

SKRIVER BOK: Også Sarah Palin skal skrive selvbiografi. Den kommer ut om et år, like før hun skal stille til gjenvalg som guvernør i Alaska. AFP PHOTO Robyn BECK
SKRIVER BOK: Også Sarah Palin skal skrive selvbiografi. Den kommer ut om et år, like før hun skal stille til gjenvalg som guvernør i Alaska. AFP PHOTO Robyn BECKVis mer

||| (Dagbladet.no): - Det har blitt skrevet og sagt så mye i, både i mainstreem media og den anonyme bloggsfæren, at dette blir en fantastisk mulighet for meg til å fortelle historien min - som mange har spurt etter - ufiltrert, sier Alaska-guvernør Sarah Palin i et intervju med nyhetsbyrået AP.

Det måtte komme. Både tidligere president George W. Bush, kona Laura Bush og tidligere utenriksminister Condolezza Rice har annonsert biografi-planer siden fjorårets presidentvalgkamp i USA.

Politisk og privat
President Barack Obama hadde to bestselgere på CVen allerede før han gikk inn i valgkampen. Så det skulle vel bare mangle om ikke fjorårets store republikanske valgkampkjendis også skulle skrive selvbiografi.

I går ble det kjent at hun har skrevet kontrakt med storforlaget HarperCollins. Boka skal komme ut til våren neste år, rett før hun stiller til gjenvalg som guvernør i Alaska. Den skal ta for seg både hennes politiske og private liv, fra barndommen i Alaska og til hun stilte som visepresidentkandidat for republikanerne i fjor. Hun kom raskt i medienes søkelys, som ung, frittalende og svært kristenkonservativ fembarnsmor.

Interessen ble ikke mindre da det ble kjent at den 17 år gamle datteren Bristol var gravid.

Bruker journalistutdanning
- Dette vil bli en god mulighet for familien min også, fordi det har vært så mange misoppfatninger der ute om hvem vi er og hva vi tror på. Jeg gleder meg til å gjøre bruk av min journalistutdanning, og fortelle historien til meg og familien min, sier Palin til nyhetsbyrået.

Hun har en eksamen i journalistikk fra universitetet i Idaho i 1987.

Palin har engasjert den litterære agenten Robert Barnett til å ta seg av forhandlingene med forlaget. Han har tidligere representert både George W. Bush og Bill Clinton. Men verken Barnett eller forlaget har villet si noe om hvor mye penger som ligger i bokkontrakten.

Det de derimot sier, er at Palin vil få hjelp med å skrive boka, men at alle ordene skal være hennes egne.

Ifølge Palin selv og HarperCollins-redaktør Jonathan Burnham, skal boka fokusere på hennes oppvekst i Alaska, og hun vil fortelle om sin «upretensiøse livsstil».