- Pallesalg på komikere: Du får tre for én

Sigrid, Henriette og Else får drømmen sin oppfylt.

(Dagbladet): - Vi kjører pallesalg på komikere: Du får tre for én, sier Henriette Steenstrup (39) til Dagbladet.

For første gang skal hun dele scene med kollegene og venninnene Sigrid Bonde Tusvik (34) og Else Kåss Furuseth (33). Sammen setter de opp forestillinga «Mot i brøsta» på Edderkoppen Teater, som har premiere 17. september i år.

• Se gjengen gå i dagens kanskje korteste 1. mai-tog i videoen øverst i saken.

- En privat drøm - Det er først og fremst et humorshow med både fellesnummer, karakterer, sketsjer og stand-up. Det blir en eksplosjon av humor, og det er først og fremst latternivået vi går etter, sier Sigrid.

- Vi kjenner hverandre godt, har jobba sammen på tv masse, men ikke hatt noe show sammen vi tre. For min del er det en drøm, mener Else.

Trioen assosieres lett med TV 2s mangeårige humorflaggskip, «Torsdag kveld fra Nydalen». At de har flere år med samarbeidserfaring bak seg, er en klar fordel, mener den nye humortrioen.

- Det er ikke så ofte man treffer noen og får jobbe med noen som er så like, men som samtidig utfyller hverandre så godt. Nå høres det ut som om jeg skal fri til dere, sier Else.

- Når vi har jobba mye sammen med tv, har vi teknikken inne på at det ikke er vits i å gå i et hjørne for å sture. Det er gleden ved å ha gjort mye sammen. Man kan jo gjerne tro at det vil bli en del sturning i hjørnet med tre sterke mennesker, men forløpig har det ikke vært det, sier Sigrid.

- Er det ingen som ler, er det ikke noe vits i å argumentere for det. Det er jo ikke en politisk debatt, føyer Else til.

Vil ha med «Torsdag kveld»-karakterer De tre tredve-og-noe-åringene er godt i gang med skriveprosessen, og uten å love noe, er det store sjanser for at kjente «Torsdag kveld»-karakterer som Facebook-eksperten Ninette Karlsen eller forfatterspiren Edel Hammersmark kan dukke opp.

- Vi har skrevet dem inn, men ikke begynt å sy sammen, og kan ikke garantere at de får plass. Men vi tviholder på de karakterene vi synes er morsomme. Edel, Ninette og sånn er jo et ønske vi selv har, og håper at de der ute også ønsker det, sier Sigrid.

- Men det skal jo ikke være et «Torsdag kveld»-show, selv om vi bruker noen av våre kjente karakterer. Vi har ikke med oss de andre, presiserer Henriette.

Sjefen og initiativtakeren - Hvem er sjefen i gruppa?

- Det er Arvid Ones. Han har regi, og han har vi valgt fordi han er flink til å lage humorshow, sier Sigrid, og ramser opp deler av Ones' CV, som blant annet inneholder Ylvis, Raske Menn og nevnte Elses «Kondolerer»-suksess.

I SKRIVEFASEN: Den ferske humorgruppa bestående av «Torsdag kveld fra Nydalen»-damene Henriette Steenstrup, Else Kåss Furuseth og Sigrid Bonde Tusvik, skal bruke sommeren på å skrive - og øve - på ny forestilling.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I SKRIVEFASEN: Den ferske humorgruppa bestående av «Torsdag kveld fra Nydalen»-damene Henriette Steenstrup, Else Kåss Furuseth og Sigrid Bonde Tusvik, skal bruke sommeren på å skrive - og øve - på ny forestilling. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Hvem som tok initiativet til å danne den ferske trioen, rår det imidlertid en større usikkerhet over.

- Ikke for å være frekk, men det var meg, sier Henriette.

- Nei, det var meg, utbryter Else.

- Jeg vil iallfall ikke ha på meg at det var mitt initiativ. Jeg ble tvunget med og er den eneste som er kjøpt inn, sier Sigrid.

Så forteller Henriette historien bak «Mot i brøsta»:

- Vi var på en fotoshoot med det som var Norges morsomste damer. Jeg så meg rundt og sa: «Unnskyld meg, men vi tre er de eneste her som ikke har hatt et sceneshow her». Så var alle enige om at vi måtte få til det, sier Henriette.

- Det var sånn det var. Jeg ljugde til Dagbla'. Det var Henriette sin idé, sier Else.

- Men du kan godt skrive at Else har veldig lyst til at det skulle være hennes idé, for det speiler veldig Else, sier Sigrid.

- Modige og skamløse - Hvor kommer tittelen «Mot i brøsta» fra?

- Det er tredelt: Det er et ordspill på en elsket humorserie, sier Henriette, før Sigrid fortsetter:

- Så er jo komikere kjente for å være modige og skamløse. Og så har vi «brøster».

- Dere er skamløse i denne forestillingen, altså?

I TOG: Sigrid Bonde Tusvik, Henriette Steenstrup og Else Kåss Furuseth sto for dagens kanskje korteste 1. mai-tog, men mente selv at det var for en god sak: Deres første felles forestilling, «Mot i brøsta», som har premiere til høsten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I TOG: Sigrid Bonde Tusvik, Henriette Steenstrup og Else Kåss Furuseth sto for dagens kanskje korteste 1. mai-tog, men mente selv at det var for en god sak: Deres første felles forestilling, «Mot i brøsta», som har premiere til høsten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Vi prøver å legge skammen fra oss i garderoben, ja, sier Henriette.

- Vi er kanskje kjent for det, alle tre, å være komikere som ikke sier «Nei, uff, det der vil jeg ikke gjøre». Vi har ikke den sensuren i oss. Arvid Ones må stoppe oss.

Den store skrekken De tre damene har alle mange års erfaring fra humorscenen. Mens Else og Sigrid begynte med showet «Blymandag» tidlig på 2000-tallet, begynte Henriette med barne-tv på 90-tallet. Likevel er de fortsatte redde for at folk ikke skal le av dem.

- Det er det eneste som er å være redd for i et humorshow, sier Henriette, før Sigrid legger til:

- Vi er redde for at det skal være platt, og ikke treffe. Men det er litt av konseptet, å lage show er «risky business».

- Har det hendt noen gang, at ingen har ledd av dere, når dere har stått på scenen?

- Hvis man ikke har opplevd det, tror jeg ikke at man har opplevd nok. En gang lo de bare én gang, og det var da jeg var ferdig og sa: «Nå kommer det en annen, og han er mye morsommere enn meg». Det var første gang de lo. Det er det som er øving, da, så unngår vi kanskje at det skjer i september. Målet for showet vårt nå, er at det blir morsomt hver kveld, såpass høyt må vi legge lista, sier Else.

- Hvis det blir grining har vi gjort noe feil, konkluderer Henriette.

«TORSDAG KVELD»-KJENNINGER: Trioen tror det vil bli plass til et par kjente karakterer i forestillingen, så vel som nye. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«TORSDAG KVELD»-KJENNINGER: Trioen tror det vil bli plass til et par kjente karakterer i forestillingen, så vel som nye. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer