«Den usannsylige morderen» på Netflix

Palme-serie får kraftig kritikk

Det har kommet kraftige reaksjoner på at den nye Netflix-serien «Den usannsynlige morderen» framstiller Stig Engström, bedre kjent som «Skandiamannen», som Olof Palmes drapsmann.

FÅR KRITIKK: Den svenske dramaserien «Den Osannolika Mördaren» på Netflix får kritikk for å antyde at Stig Engström, som spilles av Robert Gustafsson, står bak drapet på Olof Palme i 1986. Video: Netflix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I forrige uke kom den nye, svenske dramaserien «Den Osannolika Mördaren» på Netflix. Serien retter fokus mot Stig Engström, bedre kjent som «Skandiamannen».

I 2020 konkluderte svensk politi med at Engström er den hovedmistenkte for å stå bak drapet på Sveriges statsminister, Olof Palme i 1986. Engström kunne derimot ikke stilles for retten, ettersom han døde i 2000. Derfor ble saken mot ham henlagt.

Engström var grafiker i forsikringsselskapet Skandia. Han befant seg like ved åstedet da Palme ble drept. Han prøvde å gjøre seg selv til et viktig vitne under etterforskningen på 1980-tallet, og stilte opp i flere intervjuer.

Da mistanken mot Engström ble offentliggjort av svensk politi, har flere vært kritiske til politiets konklusjon.

- Spekulativ

I «Den usannsynlige morderen» kommer det tydelig fram at Engström antydes å være Palmes drapsmann. Serien baseres på boka med samme navn av journalist og forfatter Thomas Pettersson. Boka konkluderer med at det er sannsynlig at Engström drepte den svenske statsministeren.

I både første og siste episode av serien vises Engström med en revolver i hånda - han skyter deretter Palme, og flykter fra åstedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.