«Den usannsylige morderen» på Netflix

Palme-serie får kraftig kritikk

Det har kommet kraftige reaksjoner på at den nye Netflix-serien «Den usannsynlige morderen» framstiller Stig Engström, bedre kjent som «Skandiamannen», som Olof Palmes drapsmann.

FÅR KRITIKK: Den svenske dramaserien «Den Osannolika Mördaren» på Netflix får kritikk for å antyde at Stig Engström, som spilles av Robert Gustafsson, står bak drapet på Olof Palme i 1986. Video: Netflix. Vis mer
Publisert

I forrige uke kom den nye, svenske dramaserien «Den Osannolika Mördaren» på Netflix. Serien retter fokus mot Stig Engström, bedre kjent som «Skandiamannen».

I 2020 konkluderte svensk politi med at Engström er den hovedmistenkte for å stå bak drapet på Sveriges statsminister, Olof Palme i 1986. Engström kunne derimot ikke stilles for retten, ettersom han døde i 2000. Derfor ble saken mot ham henlagt.

Engström var grafiker i forsikringsselskapet Skandia. Han befant seg like ved åstedet da Palme ble drept. Han prøvde å gjøre seg selv til et viktig vitne under etterforskningen på 1980-tallet, og stilte opp i flere intervjuer.

Da mistanken mot Engström ble offentliggjort av svensk politi, har flere vært kritiske til politiets konklusjon.

- Spekulativ

I «Den usannsynlige morderen» kommer det tydelig fram at Engström antydes å være Palmes drapsmann. Serien baseres på boka med samme navn av journalist og forfatter Thomas Pettersson. Boka konkluderer med at det er sannsynlig at Engström drepte den svenske statsministeren.

I både første og siste episode av serien vises Engström med en revolver i hånda - han skyter deretter Palme, og flykter fra åstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer