Pamela mot pels

Pamela Anderson har skrevet brev til den svenske statsministeren.

(Dagbladet.no:) Der takker hun Göran Persson for hans løfter om et forestående forbud mot pelsdyroppdrett.

«Jeg er imponert over hvor langt Sverige har kommet når det gjelder likestilling, rettferdighet i samfunnet og miljøarbeid. Jeg vet at mange i ditt land er imot pelsdyroppdrett, og å kvitte seg med denne onde industrien ville være et naturlig steg for Sverige», slår den tidligere Baywatch-stjernen fast.

Svenske Aftonbladet bringer i dag Pamela Andersons brev til den svenske statsministeren i sin helhet.

Inspirert av svensk modell

Anderson skal flere ganger tidligere ha skrevet brev til makthavere og selskap hun mener mishandler dyr. Denne gang henvendte hun seg til den amerikanske dyrevernsorganisasjonen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), og ba dem videreformidle brevet til den svenske statsministeren.

Ifølge organisasjonen var det Andersons eks-kjæreste, det svenske underverket Marcus Schenkenberg som inspirerte Anderson til å stille opp for dyrene. Han har også tidligere skrevet brev til Persson for å markere sin støtte.

Skinnkledte kjærester

Anderson er også kjent for sitt turbulente av- og på-ekteskap til rockeren Tommy Lee, som ikke sjelden er å se i skinn. Hun har også hatt et heftig forhold til en annen sort- og skinnkledt artist; Kid Rock.

Nå er hun imdidlertid singel - og opptatt med lanseringen av en ny kleskolleksjon. Den skal være helt fri for «sånt som krever døde dyr».

UT AV SITT GODE SKINN: I fjor vinter frontet en lettkledt Pamela Anderson en kampanje for å promotere vegetarisme - og markere sin motstand - mot pels og lær.
PAMELA + TOMMY LEE: Pamela og eks-mannen Tommy Lee.
PAMELA + KID ROCK: Pamela og eks-kjæreste Kid Rock.