På'n igjen

Kjell Magne er ute, men flere nye fjes dukker opp når «Familiesagaen De syv søstre» i kveld er tilbake på TV2. Serien har stor appell hos ungdommen, og det er derfor ikke tilfeldig at flere av nykommerne er hentet fra ungdoms- og skolemiljø.

Solbekk videregående skole spiller en mer sentral rolle i serien, ikke minst etter at rektor Bjørn Ståle Rasmussen (Per Egil Aske) og datteren Nora (Mariann Hole) er skrevet inn.

Blind

Viktig er også den blinde rikmanssønnen Nicolay. I forberedelsene til rollen har Fredrik Hermansen (19) gått på blindeskole og hatt personlig trener.

- Han er veldig god, skryter Per Egil Aske (44), som har vært knyttet til Nationaltheatret de siste 12 årene. Han synes ikke det er problematisk å hoppe mellom «Brand» og «Hamlet» på scenen og såpeopera på tv.
- Først og fremst er vi jo skuespillere som skal framstille en type med troverdighet, uansett innhold og form. Dattern Nora spilles av Mariann Hole (16), som har vært programleder i «Midt i smørøyet».

Dramatisk

Sesongavslutningen på «Familiesagaen De syv søstre» i vår ble dramatisk: Homofile Frode og Roy inngikk partnerskap, tilbakestående Ellen Beate og Kjell Magne giftet seg, Silje var midt i en vanskelig fødsel, familien Shah ble holdt som gisler og Siljes ektemann Trygve våknet opp etter flere år i koma - bare for å bli myrdet av Walter!

Og mer spenning er i vente: Zobia havner i koma, Walter frir til Billeba, Roy vil adoptere et barn og Espen og Jannicke sørger etter at babyen de kjøpte ble tatt hånd om av barnevernet. De eneste som er lykkelige er Kjell Magne og Ellen Beate, som er på bryllupsreise i Legoland - og ute av serien.

TV2 har til nå vist 72 episoder. 96 nye episoder er nå spilt inn, så intrigene i Solbekk vil fortsette langt inn i år 2000...